skip to Main Content
Apple Watch 5 Komt Volgende Week Met Verbeteringen Voor Je Slaap: Slaapkwaliteit, Slaap Tracking, Batterijbeheer, Meer

Er is veel gespeculeerd over slaapbewaking van Apple Watch 5, vooral nadat Apple het bedrijf Beddit eerder heeft gekocht. Dit bedrijf is fabrikant van het Beddit Sleep Monitor-product en de bijbehorende app.

Uit verschillende bronnen binnen Apple is vernomen dat het bedrijf werkt aan slaapregistratie voor de Apple Watch. Naar verwachting zal er geen speciale hardware nodig zijn om het te laten werken.

De nieuwe functie kan zomaar volgende week al worden aangekondigd. Apple zal dan naar verwachting de volgende generatie iPhones en mogelijk een herziene Apple Watch met titanium en keramische opties aankondigen.

Apple Watch 5 in bed met “Burrito” en “Time in bed tracking”

Met de nieuwe functie – met de codenaam “Burrito” intern en “Time in Bed tracking” genoemd – kunnen gebruikers ervoor kiezen om Apple Watch naar bed te dragen. Als de gebruiker meer dan één Apple Watch heeft, kan hij of zij een Apple Watch toewijzenpuur voor het slapen.

Apple Watch 5 series: Apple Watch heeft gezondheid altijd belangrijk gevonden, dus slaapmonitoring is een logische volgende stap
Apple Watch heeft gezondheid altijd belangrijk gevonden, dus slaapmonitoring is een logische volgende stap (bron)

Tijdens het slapen volgt de Apple Watch de slaapkwaliteit van de gebruiker met behulp van meerdere sensoren en ingangen. Onder andere de beweging, hartslag en geluiden van de persoon worden gemonitord. Gegevens over de slaapkwaliteit van de gebruiker worden beschikbaar gesteld in de Health-app. Tevens verschijnt er een nieuwe Sleep-app voor de Apple Watch.

Verbeterd batterijbeheer, voor gebruik tijdens het slapen met Apple Watch 5

Een van de problemen met het dragen van een Apple Watch tijdens de slaap is dat veel gebruikers ervoor kiezen hun Apple Watch ‘s nachts op te laden. Apple heeft hierover nagedacht en een functie ontwikkeld die gebruikers eraan herinnert hun Watch van tevoren op te laden, zodat ze de nacht door kunnen komen.

Als de gebruiker tijdens het slapengaan wakker wordt en de dag begint voordat zijn alarm afgaat, wordt het alarm automatisch uitgeschakeld. Het alarm wordt ook alleen afgespeeld op Apple Watch en gebruikt de iPhone dan puur als back-up om je wakker te krijgen. Er is ook een optie om een ​​stil alarm te gebruiken dat alleen de Apple Watch trilt. Het nieuwe bedtijdsysteem schakelt Niet storen automatisch in wanneer de gebruiker naar bed gaat. Er zal ook een nieuwe toevoeging beschikbaar komen voor het volgen van je slaap en bijbehorend slaappatroon.

Wel of geen nieuwe Apple Watch 5 op 10 september?

Het gebrek aan geruchten kan wijzen op een van twee dingen: Apple heeft de Series 5 Apple Watch dit jaar heel geheim kunnen houden, of er zullen niet veel wijzigingen zijn in het 2019-model. De volgende Apple Watch zou zomaar slechts een kleine upgrade van de processor en de levensduur van de batterij kunnen zijn, wat meer een S-jaar voor het horloge aangeeft, of slechts een paar esthetische aanpassingen hebben.

Het is nu nog onduidelijk of de nieuwe slaapregistratiefuncties vereisen dat een nieuw model van de Apple Watch op 10 september wordt aangekondigd, maar gezien de huidige geruchten dat nieuwe horloges een kleine revisie zijn, is het waarschijnlijk dat er geen nieuwe hardware nodig is.

Apple Watch 5: Een lek zegt dat de functie waar we allemaal op hebben gewacht eindelijk in de Apple Watch Series 5 komt
Een lek zegt dat de functie waar we allemaal op hebben gewacht eindelijk in de Apple Watch Series 5 komt (bron)

Veel is nog onbekend, zoals welke functies er zullen zijn. Of er slimme alarmen zullen zijn, zoals vaak het geval is op andere slaap apparaten. Daarbij wordt vaak gekeken wordt naar het moment wanneer je van diepe naar lichte slaap gaat, om je vervolgens op het optimale moment in je slaap cyclus wakker te maken, zodat je optimaal en verfrist wakker wordt.

Nog een kleine week afwachten dus…dan wordt alles onthuld.

Lees ook meer op 9to5mac (EN), Forbes (EN), BGR (EN) en CNet (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *