skip to Main Content
Apple Onthult Per Ongeluk Interessante Nieuwe Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 wordt vrijwel zeker volgende maand onthuld naast de nieuwe reeks iPhones. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat dinsdag 10 september de grote dag wordt.

En een nieuw lek heeft zojuist bevestigd dat de smartwatch beschikbaar zal zijn in verschillende nieuwe afwerkingen en materialen.

Apple Watch Series 5 - Een Apple Watch in titanium of keramische afwerking? Het lijkt eraan te komen!
Een Apple Watch in titanium of keramische afwerking? Het lijkt eraan te komen!

We zeggen bevestigd omdat het lek van een onaantastbaar goede bron komt: Apple.

In een exclusief rapport van iHelp BR heeft Filipe Esposito iets heel interessants gezien. In de bèta van de watchOS 6-besturingssysteem ontwikkelversie ontdekte hij namelijk referenties naar nieuw materiaal en groottes van de kast.

Eerder ontdekte hij overigens 10 september in Apple bèta-software, waarmee de mogelijke datum voor de Apple keynote werd getoond.

Apple Watch Series 5: Nieuwe schermen in watchOS met materiaal & grootte gelekt

De nieuwe schermen werden ontdekt in de bèta-grafische weergave. Deze worden gebruikt om de Apple Watch tijdens de installatie te koppelen met een iPhone. Daarbij werd in de lijst “Titanium” en “Keramisch” getoond, naast informatie over de identificatie van de modelgrootte.

Apple heeft eerder een keramische Apple Watch aangeboden. Naast de eerder Series 2- en Series 3-modellen, destijds een premium prijs en witte en zwarte kast mogelijkheden. Het bedrijf heeft echter nog nooit titanium gebruikt. Dit lichtgewicht, duurzame metaal is populair bij traditionele horlogemakers omdat het het gewicht van een horlogekast aanzienlijk kan verminderen. Dit terwijl het toch een premium uiterlijk en gevoel biedt.

Apple Watch Series 5: Apple onthult per ongeluk bijzonder interessante upgrade - Keramische kast Apple Watch 2017
Apple Watch – met keramische horlogekast

De Apple Watch Series 4 van vorig jaar was de eerste belangrijke verandering in het ontwerp van de kast van deze wearable sinds de introductie in 2015, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple dit dit jaar opnieuw zal veranderen. Het nieuwe fysieke ontwerp omvat grotere kastafmetingen (respectievelijk 40 mm en 44 mm versus 38 mm en 42 mm voor eerdere generaties), een dunner profiel en een display met afgeronde hoeken en slankere randen.

Het aanbieden van nieuw materiaal is een manier voor Apple om nieuwe hardware te leveren die aan de buitenkant opmerkelijk nieuw is, naast de verbeteringen aan de processor en componenten die ze aan de binnenkant aanbrengen. Apple zal deze waarschijnlijk ook aanbieden naast hun modellen van roestvrij staal en aluminium, als ze deze herfst daadwerkelijk worden uitgebracht, en zou waarschijnlijk ook een hogere premium prijs vragen voor deze materiaalopties.

Apple Watch: met Series 4 en 5 serieus goede verbeteringen

De Series 4 Apple Watch bleek een serieuze verbetering in termen van prestaties en voegde functies toe zoals het ingebouwde ECG. Een spetterend nieuw uiterlijk zal waarschijnlijk niet het voornaamste zijn van wat Apple voor Series 5 heeft gepland. Het bedrijf zal naar verwachting namelijk eerder het vernieuwde watchOS uitlichten. Apple heeft deze steeds verder ontwikkeld om onafhankelijker van de telefoon te worden, wat ook weer de chip en processors van deze Apple Watch ten goede komt.

Apple Watch Series 4 en 5: ingebouwde ECG
Apple Watch Series 4 en 5: ingebouwde ECG

Als je het laatste onafhankelijke onderzoek gelooft, zal de grootste uitdaging van Apple zijn om de consumenten te overtuigen om meer te betalen voor een van deze horloges. Vorige week suggereerde een onderzoek dat het merendeel van pols wearables nu onder de prijs van € 399,- euro zakt. Ook omdat de Apple Watch momenteel wordt verkocht tegen de drie belangrijke prijsniveaus (Series 3 vanaf € 299, Series 4 aluminium voor € 429, Series 4 staal voor € 459). De Apple Watch is nog steeds toonaangevend in de smartwatch-markt, wat suggereert dat het juist eerdere generaties of de goedkopere Series 4 modellen verkoopt.

Nog maar even afwachten nog dus…!

Lees meer op TechCrunch (EN, bron), Forbes (EN, bron) en Venturebeat (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *