skip to Main Content
Audemars Piguet Royal Oak: Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic Horloge

Net als je denkt dat Audemars Piguet alles heeft gedaan wat ze kunnen met de Royal Oak, waarbij ze zichzelf een van de meest iconische ontwerpen die ooit aan een pols zijn vastgebonden toegeëigend… Gaan ze het stilletjes op een van de coolste manieren dit Audemars Piguet horloge bijwerken.

Met een nieuwe benadering van de met zwart keramiek beklede Royal Oak Perpetual Calendar 2017, heeft AP dit keer weinig aan de verbeelding overgelaten.

Audemars Piguet horloges: De nieuwe Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked
De nieuwe Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked (bron)

Met 41 mm is de nieuwe Royal Oak Perpetual Calendar Openworked niet het grootste beest van de roedel; het is een stuk minder groot dan sommige Offshores. Maar het is een solide zwart uiterlijk en de diepte van tint in het keramiek – met contrasterende stalen schroeven – zorgen voor een intimiderend open uurwerk.

Audemars Piguet horloges: Het nieuwe Audemars Piguet horloge: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic met rosé gouden karakter
Het nieuwe Audemars Piguet horloge: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic met rosé gouden karakter (bron)

De vorige versie leunde vooral op het open karakter, met een grijze wijzerplaat en zwarte subdials, met niet veel anders om dingen te verlichten. Maar hier, met de wijzerplaat die is toegepast, heeft het Audemars Piguet horloge een roségouden warmte gekregen met ringen van edelmetaal rond de subdial tellers en op de wijzers. Ook de maanfase lijkt gedetailleerder, met een scheutje extra sterren tegen de nachtelijke hemel.

Audemars Piguet horloges: De maanfase op dit nieuwe Audemars Piguet horloge uitgelicht
De maanfase op dit nieuwe Audemars Piguet horloge uitgelicht (bron)

Dat alles speelt natuurlijk tweede viool op de transparante wijzerplaat. Dit is een van die gevallen die bewijst hoe impactvol een nieuwe wijzerplaat is. Toegegeven AP heeft veel meer gedaan dan het blauw maken – of groen, bruin, ongeacht de kleur van de week – maar het is nog steeds een eenvoudige esthetische verandering die het horloge volledig heeft getransformeerd.

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked (bron)

Deze saffieren wijzerplaat maakt het ook mogelijk om de prachtige decoratie van de kalenderonderdelen te zien, met rechte of cirkelvormige korrelige oppervlakken of afgeschuinde hoeken op de hendels en veren. Aan de andere kant is de wijzerplaat van deze Royal Oak Perpetual Calendar Openworked erg druk, wat resulteert in een horloge dat niet het meest leesbare is dat we kregen om te testen.

Het uurwerk van de nieuwe Audemars Piguet horloge Royal Oak Perpetual Calendar Openworked

Nu de beweging zichtbaar is, heeft AP er het allerbeste van gemaakt met een goede hoeveelheid afwerking aan de mooie voorkant en het openstellen van de verschillende componenten aan de achterkant van het horloge.

Audemars Piguet horloges: Het kaliber 5135 in het Audemars Piguet horloge Royal Oak Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic
Het kaliber 5135 in het Audemars Piguet horloge Royal Oak Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic (bron)

Als je iets wilt laten zien, kun je het beste ervoor zorgen dat het de moeite waard is om naar te kijken. Het kaliber 5134 – met zijn eeuwigdurende kalenderopstelling en 40 uur gangreserve – is heel veel om naar te kijken.

Vanzelfsprekend is het prijskaartje ontmoedigend: CHF 130.000, ongeveer 105.000 goede Britse ponden. Toch is er goed nieuws … je kunt het waarschijnlijk op geen enkele manier krijgen. Er zal een geweldige wachtlijst zijn voor deze exclusieve boetiek, of deze nu beperkt is of niet.

Prijzen, eigenschappen en beschikbaarheid van het Audemars Piguet Royal Oak Calendar Openworked Ceramic horloge

Model: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked Black Ceramic
Referentie: 26585CE.OO.1225CE.01
Kast / wijzerplaat: 41 mm diameter x 9,9 mm dikte, zwarte keramische kast, saffier wijzerplaat, gerookte externe zone van de tellers, roségoud aangebrachte uurmarkeringen en Royal Oak wijzers met lichtgevende coating, zwarte binnenrand
Waterbestendigheid: 20m (2 bar)
Uurwerk: vervaardiging kaliber 5135, zelfopwindend

Functies: Eeuwigdurende kalender met weekindicatie, dag, datum, astronomische maan, maand, schrikkeljaar, uren en minuten
Gangreserve: 40 uur
Horlogeband: zwarte keramische armband met titanium AP vouwsluiting

Prijs: ongeveer € 120.000 euro

Audemars Piguet horloges: Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked - ref. 26585CE.OO.1225CE.01
Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked – ref. 26585CE.OO.1225CE.01 (bron)

De Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Openworked (referentie 26585CE.OO.1225CE.01) zal geen gelimiteerde editie zijn. Maar vanwege de complexiteit van de volledige keramische behuizing en de met de hand afgewerkte skeletachtige beweging, zal het geen massaproductie worden. Daarnaast is dit horloge alleen te verkrijgen in de Audemars Piguet boetieks. Verwacht wel dat het vrij moeilijk te verwerven is, ondanks dat het horloge ongeveer € 120.000 euro zal gaan kosten.

Meer informatie op de website van Audemars Piguet

Lees meer op OracleofTime (EN), Monochrome (EN), Hodinkee (EN), WatchesbySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *