skip to Main Content
Het Breitling Horloge Met Bentley Dat Niet Zomaar Een Samenwerking Met Een Luxe Automerk Is

Zelfs met de wielen van iemand anders is het nieuwe Breitling horloge met BR01 chronograaf een heel goed uitziend horloge.

Vaak cliché, want vele samenwerkingen tussen horlogefabrikanten en automerken worden vaak overspoeld met kritiek. In deze samenwerking tussen Breitling en Bentley is de synergie met deze Premier B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Editions echter uitzonderlijk goed geslaagd. Dit zijn beslist goed uitziende horloges, die de luxe Britse uitstraling en elegantie van de Bentley’s combineren met de reeds knappe premium look van Breitling.

Breitling horloge: De Breitling B01 Chronograph 42 Centenary Limited Edition in samenwerking met Bentley
De Breitling B01 Chronograph 42 Centenary Limited Edition in samenwerking met Bentley (bron)

Het eerste wat hier opvalt, is dat men de Bentley-naam opnieuw terugbrengt naar de Breitling-garage. Breitling scheidt normaal gesproken de twee zodat ‘Breitling voor Bentley’ dient als een submerk (met een eigen website). Een divisie waarvan het nieuwe management onder leiding van voormalig IWC-baas Georges Kern duidelijk vindt dat het beperkingen heeft.

Breitling horloges: De Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition in 18k Rosé Goud met bruin
De Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition in 18k Rosé Goud met bruin (bron)

Wanneer je het horloge voor je hebt, is er niet iets expliciet dat de twee namen en hun samenwerking laat zien. In plaats daarvan krijgen we een bruine burl elm wijzerplaat en een bruine gewatteerde kalfslederen band. Beide hebben hun oorsprong te danken hebben aan Bentley interieurschema’s. Je moet het horloge op zijn kant zetten om een eventuele aanwijziging te vinden – aan de linkerflank is er een plaat met Bentley-inscriptie.

Twee versie van het nieuwe Breitling horloge B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition

Er zijn twee versies van dit nieuwe Breitling horloge en deze worden alleen gescheiden door hun kastmaterialen: één in stomend 18-karaats rood goud en één in roestvrij staal, beperkt tot respectievelijk 200 en 1.000 stuks. Beide worden gevoed door Breitling’s eigen B01 automatische chronograaf uurwerk. Dit uurwerk van Breitling dat na een decennium in dienst van het merk te staan, de kenmerken van een industriële steunpilaar begint te dragen.

Breitling horloges: De roestvrij stalen versie van de nieuwe Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition
De roestvrij stalen versie van de nieuwe Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition (bron)

Afgezien van de basis kenmerken van een dergelijk horloges, zijn dit esthetisch ongecompliceerde horloges en des te beter. Afgezien van hun houten look op de wijzerplaat, zijn de tweekleurige bi-compax wijzerplaten zowel functioneel als gemakkelijk voor het oog. Breitling verdient lof voor het vermijden van het kieskeurige Bentley-karteleffect dat het uiterlijk van zoveel van zijn Breitling voor Bentley-modellen verstopt. En ook voor het weerstaan van de verleiding om de kastmaat enorm op te blazen (deze Breitling horloges hebben een zeer draagbare diameter van 42 mm), of zelfs om hackneyed vintage-stijl chronograaf pushers toe te voegen.

Brietling horloge: Achterkant "One of 200" van de 18k Rosé Gouden versie Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition
Achterkant “One of 200” van de 18k Rosé Gouden versie Breitling B01 Chronograph 42 Bentley Centenary Limited Edition (bron)

Het eindresultaat van deze samenwerking van Breitling en Bentley is erg mooi in balans. Zoals je zou vermoeden, zou deze uitgave net zo goed hebben gewerkt zonder de Bentley-verbinding, een goede maatstaf om de verdiensten te meten van elk horloge dat in het kader van een samenwerking is gemaakt.

Prijs € 28.000 voor rosé goud (gelimiteerd op 200 stuks) en € 10.200 voor de roestvrij stalen versie (gelimiteerd op 1000 stuks). Voor meer informatie zie ook de website van Breitling.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Breitling horloges.

Bronnen o.a. OracleOfTime (EN), RobbReport (EN), WatchUSeek (EN), YahooNews (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *