skip to Main Content
Introductie: Gelimiteerde Editie Casio G-Shock Gorillaz Collectie, Nu Ook Met Bluetooth

De wereld van het Casio G-Shock horloge is groots. Met een geschiedenis die zich bijna 40 jaar uitstrekt, is het een van de diepere horologische gebieden waar moderne enthousiastelingen bij betrokken kunnen raken. En ze worden enthousiast in de gaten gehouden – de G-Shock-gemeenschap is een van de meest actieve en robuuste op sociale media en de verschillende bekijk forums waar vintage en beperkte modellen worden gekocht, verkocht en verhandeld.

Als je tot dusver alleen de G-Shocks kent die direct verkrijgbaar zijn in warenhuizen en grote boetieks, zul je misschien verrast zijn om de breedte en verscheidenheid van speciale en limited edition G-Shocks te ontdekken die in de loop der jaren zijn geproduceerd.

Zo ook de samenwerking die we ‘ opnieuw bespreken vandaag met de Gorillaz. Ja, de Gorillaz – de Britse ‘virtuele band’ met aan het front Blur’s Damon Albarn samen met vier virtuele leden gecreëerd door kunstenaar Jamie Hewlett heeft eerder met Casio samengewerkt op een G-Shock. De nieuwe horloges die nu zijn aangekondigd zijn artistiek een uitbreiding van de vorige samenwerking. Laten we eens nader kijken naar wat we hier hebben.

Casio G-Shock horloges: De nieuwe Casio G-Shock Gorillaz DW-5600 en de Casio G-Shock Gorillaz GA-2000
De nieuwe Casio G-Shock Gorillaz DW-5600 en de Casio G-Shock Gorillaz GA-2000 (bron)

Het nieuwe Casio G-Shock horloge DW-5600 Gorillaz “The Now Wow”

Elk model neemt artistiek werk met zich mee in verband met de Gorillaz en herbeeldt deze in het ontwerp en het kleurenschema van het horloge. De DW-5600 is geïnspireerd (links hierboven te zien) op de meest recente release van de band, The Now Now, en heeft opvallende blauwe en roze tinten.

Casio G-Shock horloges: Het nieuwe Casio G-Shock horloge DW-5600 Gorillaz "The Now Wow"
Het nieuwe Casio G-Shock horloge DW-5600 Gorillaz “The Now Wow” (bron)

Wanneer de achtergrondverlichting wordt gebruikt, zweeft het woord “NOW” op het scherm, dat weliswaar niet echt nuttig is, maar wel onmiskenbaar leuk.

Casio G-Shock horloges: In de Casio G-Shock Gorillaz DW-5600 licht "NOW" op in het donker naar het nummer The Now Wow - van Gorillaz
In de Casio G-Shock Gorillaz DW-5600 licht “NOW” op in het donker naar het nummer The Now Wow – van Gorillaz (bron)

Het nieuwe Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz

De GA-2000 heeft een geheel ander uiterlijk. Het gebruikt een opvallend camouflage patroon als eerbetoon aan het kunstwerk van het titelloze debuut van de Gorillaz, dat, als je het weet te herinneren, terug in 2001 werd uitgebracht.

Casio G-Shock horloges: Het nieuwe Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz "The first debute"
Het nieuwe Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz “The first debute” (bron)

Deze editie wordt geleverd met twee horlogebanden, beide camouflage, maar één op een veel donkerdere toon, waarvan de wijzerplaat nog beter uit lijkt te komen.

Casio G-Shock horloges: Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz x G-SHOCK in horlogebox
Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz x G-SHOCK in horlogebox (bron)

Zoals je zou verwachten, worden beide horloges geleverd in een verpakking die is gevuld met door Gorillaz geïnspireerde illustraties die bij het horloge passen, met de DW-5600 in het traditionele G-Shock-blik en de GA-2000 in een mooie presentatiedoos.

Casio G-Shock horloges: Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz x G-SHOCK lichtgevend
Casio G-Shock horloge GA-2000 Gorillaz x G-SHOCK lichtgevend (bron)

Eigenschappen van deze Gorillaz X G-Shock casio horloges

  • Schok bestendig (G-SHOCK)
  • Dubbel LED verlichting
  • LED-licht voor de wijzerplaat (Super-illuminator, selecteerbare verlichtingsduur (1.5 seconden, of 3 seconden, afterglow)
  • LED backlight voor de digitale weergave (Super illuminator)
  • Verwisselbare horlogebanden
  • 200 meter water bestendigheid
  • Beschikbaarheid: beperkt

G-Shock limited editions zijn vaak snel uitverkocht, en deze Gorillaz gelimiteerde edities zijn geen uitzondering. Beide horloges zijn in kleine hoeveelheden verkrijgbaar bij geselecteerde winkels. Prijzen +/- € 170 euro.

Voor meer informatie, bekijk de website van Casio Gorillaz X G-Shock.

Lees ook meer op DigitalTrends (EN), G-Central (EN), WornandWound (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *