skip to Main Content
Onafhankelijk Mechanisch Horlogemerk Chronoswiss Lanceert De Regulator Classic Carbon Racer, Een Nieuw Door Motorsport Geinspireerd Uurwerk

Chronoswiss staat vooral bekend om zijn uitstekende collectie uurwerken met hun regulator horloges. Deze verzameling gedurfde creaties neemt nu een nieuwe wending wanneer deze in hogere versnelling schakelt met het Chronoswiss horloge de Regulator Classic Carbon Racer.

De regulator horloges zijn een zeldzaam ras, ogenschijnlijk ontworpen voor maximale leesbaarheid van de minuten in een oogopslag, maar vaak als een weergave van de bewegingskracht van een merk. Weinig bedrijven hebben de stijl zo grondig of zo vakkundig omarmd als Chronoswiss, die sinds 1988 de kern van zijn merkethos rond deze ongewone maar opvallend mooie stijl heeft opgebouwd.

Voor de nieuwste versie van het thema heeft Chronoswiss de klassieke regelaarstijl met inspiratie uit de autosportwereld naar een hoger niveau getild met deze nieuwe benadering voor de Regulator Classic Carbon Racer.

De look & feel van de Chronoswiss Regulator Classic Carbon Racer

Het beschikt nu over een koolstofvezel carbon wijzerplaat, waarin de twee aparte subdials voor uren en seconden worden geplaatst. De uren-subdial heeft een prachtig centrum met guilloche-details, terwijl het lettertype van de cijfers lijkt op dat van een snelheidsmeter uit de motorsport.

Chronoswiss horloges: Het nieuwe Chronoswiss regulator horloge met de 2 onafhankelijke subdials
Het nieuwe Chronoswiss regulator horloge met de 2 onafhankelijke subdials (bron)

Deze dynamiek wordt versterkt door de subdial voor de seconden, omdat deze een deel van de beweging door een uitsparing van de wijzerplaat laat zien. Hoewel zeer subtiel, voegt het toch iets toe aan het algemene ontwerp van de wijzerplaat. Hetzelfde kan ook worden gezegd van de rode details, die dit horloge nog meer het opwindende gevoel geven dat altijd zo’n vitaal onderdeel is van de wereld van de motorsport.

Het Chronoswiss Regulator Classic Carbon Racerhorloge met stalen band en nieuwe "Trigono" wijzers
Het Chronoswiss horloge Regulator Classic Carbon Racer met stalen band en nieuwe “Trigono” wijzers (bron)

Ook nieuw is de vorm van de wijzers, die Chronoswiss de naam ‘Trigono’ gaf en die perfect overeenkomen met de rest van het ontwerp van de wijzerplaat. Ze zijn gevuld met Super-LumiNova, zodat zelfs wanneer je de Regulator Classic Carbon Racer op een late-night race draagt, je zonder meer kunt aflezen hoe laat het is. Overdag zal je het het saffierglas ook kunnen waarderen, dat een dubbele anti-reflecterende coating heeft, die verblinding vermindert en het gemakkelijk leesbaar maakt onder bijna alle lichtomstandigheden.

De kast en uurwerk van het nieuwe Chronoswiss horloge: Regulator Classic Carbon Racer

Deze Chronoswiss is voorzien van een 41 mm grote, roestvrijstalen kast. Het perfecte formaat, omdat het groot genoeg is om gemakkelijk te lezen en indruk te maken, maar niet te groot zodat het oncomfortabel aanvoelt tijdens het rijden. De dikte van 12,7 mm draagt hier ook aanzienlijk toe bij. Het nieuwe ontwerp van de wijzerplaat werkt verrassend goed met het klassieke ontwerp van de kast, met zijn karteling op de bezel en de duidelijke ui-vormige kroon. Het ademt de lucht uit van hoogwaardige sportwagens met een vergelijkbare stamboom en motorsport achtergrond.

Het nieuwe Chronoswiss horloge Regulator Classic Carbon komt met rubber- en stalen band
Het nieuwe Chronoswiss horloge Regulator Classic Carbon komt met rubber- en stalen band (bron)

De Regulator Classic Carbon Racer is uitgerust met Chronoswiss-kaliber C.295, een automatisch uurwerk met stopseconden, dat kan worden bewonderd via de doorzichtige achterkant van de behuizing. Deze Chronoswiss is ook een echt sporthorloge, want het is waterbestendig tot 10 bar. Het wordt aangeboden op een comfortabele en mooi afgewerkte roestvrijstalen armband, maar ook op een rubberen band, waarbij beide horlogebanden het dynamische uiterlijk van het horloge onderstrepen.

Hoewel regulators verre van de eerste horloges zijn die je te binnen schieten bij het bespreken van motorsport, is Chronoswiss erin geslaagd om de racegeest goed vast te leggen met de Regulator Classic Carbon Racer terwijl ze hun kernreeks uitbreiden naar een heel ander gebied.

Met de nieuwe Regulator Classic Carbon Racer laat Chronoswiss zien dat het de zaken duidelijk in een hogere versnelling heeft gezet. Het horloge is nu beschikbaar op de website van Chronoswiss voor een verkoopprijs van € 4.750 euro.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Motorsport horloges.

Bronnen o.a. AblogtoWatch (EN), HauteTime (EN), Monochrome (EN), Perssupport (EN), PrNewsWire (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *