skip to Main Content
De Hublot Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary

De viering van de legende. Hublot en Ferrari werken al zes jaar als partners samen en produceren Hublot horloges die net zo krachtig en aantrekkelijk zijn als een Formule 1-auto, net als deze jubileum-limited edition van het bekende Hublot horloge de Big Bang.

Op alle racebanen ter wereld zijn Ferrari Scuderia-auto’s zo’n beetje als eerste voorbij de geblokte vlag. Om het 90-jarig jubileum van het team uit Modena te vieren, heeft Hublot zijn prachtige sportavontuur belichaamd in drie gelimiteerde edities van het Big Bang Scuderia Ferrari 90e jubileumhorloge.

Hublot horloge: De gelimiteerde 3 versies van het Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary
De gelimiteerde 3 versies van het Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary (bron)

De eerste neemt ons mee terug naar de vroege dagen van autoracen met een platina-behuizing en een geperforeerde riem. Het ontwerp van de wijzerplaat is geïnspireerd op vintage snelheidsmeters. De tweede versie symboliseert het heden. Tegenwoordig combineren hightech-materialen optimale prestaties. De 3D-carbonbehuizing wordt geleverd met een band gemaakt van Nomex, een vlambestendige vezel die wordt gebruikt om racepakken te maken. Het horloge heeft de huidige Scuderia-kleuren, rood en zwart. Het derde model neemt ons mee naar de toekomst, waar innovatie het ontwerp en de techniek zal beïnvloeden, met een saffieren horlogekast en Kevlar-band.

Hublot horloge: Iedere Hublot Big Bang Scuderia Ferarrari heeft een van de 3 team kleuren
Iedere Hublot Big Bang Scuderia Ferarrari heeft een van de 3 team kleuren (bron)

Elk van de drie horloges heeft een van de drie kleuren van het team rond de horlogeband, op de cijfers en de indexen: geel voor de platinaversie, rood voor het 3D-carbonmodel en zwart voor het saffierhorloge.

Het uurwerk van de Hublot Big Bang Scuderia Ferrari

De modellen worden allemaal aangedreven door hetzelfde kaliber, de 1241. Het automatische uurwerk heeft een chronograaf uitgerust met een flyback-functie voor het snel en eenvoudig meten van tussentijden. Het geoptimaliseerde ontwerp biedt het horloge 72 uur gangreserve.

De saffier versie van dit Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary uitgelicht

Hublot horloge samenwerking met Ferrari: Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary (bron)

Deze grote kerel – een van een trio dat het 90-jarig jubileum van Scuderia Ferrari viert (en terecht genoemd de Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary Sapphire) – is een klassieke Hublot. We hebben het over een 45 mm grote, zeer aanwezig, horlogekast van saffier, met een kolossale grote carbon bezel die eruit ziet als een echte remschijf van een Ferrari, in plaats van dat deze enkel geïnspireerd is door een.

Gelimiteerde Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary Sapphire met schitterende horlogeband
Gelimiteerde Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferrari 90th Anniversary Sapphire met schitterende horlogeband (bron)

Bovendien is er een knallende horlogeband van geweven Kevlar (een van de andere versies van de behuizing wordt geleverd met Nomex horlogeband, die ook supercool is).

En dat is voordat we de horlogekast zelf bespreken. Saffier is namelijk ongelooflijk hard en ziet er ongelooflijk cool uit. Hoewel, interessant genoeg, domineert hier de saffier de show niet zoals je zou verwachten, maar biedt hij eerder een frame en een sterk textuurcontrapunt voor de ring, band en interne details. Over interne details gesproken, het is de HUB1241, een van de chronograafbewegingen van het merk. Gewaagde stijl, geschikt voor een (Italiaanse) hengst.

Prijzen en beschikbaarheid van het Hublot horloge Big Bang Scuderia Ferarri 90th Anniversary

Alle drie zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage van 90 stuks. Er zijn ook tien verzamelaarssets die alle 3 van deze bijzonder mooie Hublot horloges met chronografen bevatten.

De prijzen liggen rond de € 65.900 euro voor de Sapphire versie, € 38.900 euro voor de Platinum en € 32.900 euro voor de 3D carbon.

Voor meer informatie over deze schitterende Hublot horloges, zie ook de website van Hublot.

Bronnen o.a. TimeandTide (EN), WatchCollectingLifestyle (EN), WatchesNews (EN)

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Hublot horloges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *