skip to Main Content
De Zenith Defy Classic Wordt Met De Defy High Jewelry “bejeweled”: Kleurrijk En Vol Bling Met Diamenten

De Zenith DEFY-collectie loopt al sinds de wedergeboorte in 2017 erg goed. Als een van de snelst groeiende collecties in de catalogus van het Zwitserse Zenith, is het ook het favoriete experimentele Zenith horloge van de fabrikant. Nieuwe materialen, nieuwe (edgy) wijzerplaten. En nu een viering van Haute Joaillerie, wordt de Zenith DEFY-familie snel een van de meest diverse en interessante in de industrie.

Zenith horloge: De Zenith Defy Classic 41 mm - de basis voor een van de 2 nieuwe High Jewelry modellen
De Zenith Defy Classic 41 mm – de basis voor een van de 2 nieuwe High Jewelry modellen (bron)

De Zenith DEFY Classic en Zenith DEFY El Primero 21 zijn net op tijd voorzien op een set vol met stenen en komen met de feestdagen de komende maanden in aantocht. Precies op een moment dat sommigen op zoek zijn als eksters naar iets sprankelends om weg te geven: het einde van het vakantieseizoen.

Zenith komt met 4 modellen in deze High Jewelry serie van het Zenith horloge Defy

Er zijn in totaal vier modellen beschikbaar, met elk twee uit een andere DEFY-subgroep. Beide Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry chronografen worden gepresenteerd in 18 karaats rosé gouden koffers.

Zenith horloge: Zenith DEFY High Jewelry - 1e model in 44 mm met 5 karaat aan witte diamenten
Zenith DEFY High Jewelry – 1e model in 44 mm met 5 karaat aan witte diamenten (bron)

De eerste daarvan (zie afbeelding hierboven) is bezet met briljant geslepen witte diamanten en bedekt met een ring versierd met stokbrood geslepen witte diamanten. Het totale diamantgewicht op dit 44mm-model is een behoorlijk forse 5 karaat.

Zenith horloge: Zenith DEFY High Jewelry - 44 mm een kleurrijke vol ingelegde verschijning
Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry Rainbow – 44 mm een kleurrijke vol ingelegde verschijning (bron)

Maar als dat niet kleurrijk genoeg voor je is, dan is het alternatief een geval dat wordt verlevendigd door kleine diamanten die zijn gerangschikt in een schijnbaar willekeurige “sneeuwstand” en een regenboogring met 44 VVS gesneden saffieren. Het kleurwielthema wordt voortgezet met de uurmarkeringen, die ook zijn gemaakt van gekleurde saffieren. Dit verbindt de externe decoratie en de interne weergave van het Zenith horloge. Beide modellen worden aangedreven door het El Primero 9004 automatisch uurwerk, dat een 1/100 van een tweede chronograaffunctie heeft dankzij de bedrijfsfrequentie van 36.000 vph.

Een skeleton horloge met een verleidelijke wending

De DEFY Classic is perfect geproportioneerd en heeft een uniek doordachte open wijzerplaat en beweging. Het Zenith horloge heeft alles in huis om de perfecte dagelijkse metgezel te zijn. Dit moderne pictogram is nog opvallender gemaakt met de DEFY Classic High Jewelry. Een titanium kast met briljant geslepen diamanten en diamanten op de bezel.

Zenith horloge: Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry wit met diamanten inleg en rainbow effect
Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry wit met diamanten inleg en rainbow effect (bron)

De DEFY Classic High Jewelry Rainbow voegt een spectaculaire kleur toe met dit Zenith horloge voor de aankomende feestdagen, die alles te maken heeft met het vastleggen van de schoonheid van het licht in al zijn golflengtes.

Zenith horloge: Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry wit met diamanten inleg - zijkant horloge
Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry wit met diamanten inleg – zijkant horloge (bron)

Klassieker van juwelen voorzien

De Zenith Defy High Jewelry-serie behoort tot de DEFY Classic, en zijn twee iteraties. De eerste is de DEFY Classic High Jewelry, die zich afspeelt in een titanium kast. De briljant geslepen diamanten en stokbrooddiamanten op de ring zien er stijlvol uit en complimenteren de open wijzerplaat en beweging. De kenmerkende Zenith blauwe accenten maken deel uit van zijn persona en zijn te zien op de wijzerplaat en de rubberen en alligator lederen band.

Zenith horloges: Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry - blauw met diamanten inleg
Zenith DEFY El Primero 21 High Jewelry – blauw met diamanten inleg (bron)

De DEFY Classic High Jewelry Rainbow heeft 48 unieke gesneden saffieren op de ring. Wederom worden kleurgradaties in gedachten gehouden terwijl de stenen worden uitgelijnd, zodat ze naadloos lijken. De briljante witte diamanten op de titanium kast vullen de feestelijke sfeer van dit uurwerk perfect aan.

De DEFY El Primero wordt aangedreven door het El Primero 9004 automatisch uurwerk. De Zenith DEFY Classic High Jewelry-modellen bevatten 41 mm titanium behuizingen.

De prijzen van deze Zenith horloges zijn nog onbekend maar de beschikbaarheid is vanaf oktober 2019. Verkrijgbaar bij boetieks en retailers over de hele wereld en zullen zeker de top van de lijsten met kerstwensen bereiken.

Voor meer informatie bekijk ook de website van Zenith Watches

Zie ook TheWatchPages (EN), ABlogtoWatch (EN), WorldTempus (EN), DLMag (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *