skip to Main Content
Een Veteraan Van De Luchtmacht Betaalde In De Jaren ’70 Zo’n € 300 Voor Deze Rolex Daytona. Nu Is Het Misschien Wel € 700.000 Waard

Het horloge werd gekocht terwijl de man in de jaren ’70 in Thailand was gestationeerd.

We praten over de tand des tijds, maar soms is het effect dat het op iets heeft juist het tegenovergestelde. Neem bijvoorbeeld een Rolex die in de jaren 1970 werd gekocht voor iets minder dan $ 350. Vijf decennia later is het meer dan 2.000 keer waard.

Rolex horloge: De veteraan tijdens de Antiek Roadshow met z'n Rolex Oyster Paul Newman ref. 6263
De veteraan tijdens de Antiek Roadshow met z’n Rolex Oyster Paul Newman ref. 6263 (bron)

Afgelopen juli kwam een veteraan van de Amerikaanse luchtmacht opdagen voor een opname van Antiek Roadshow in Bonanzaville in West Fargo, North Dakota in Amerika. Met het uurwerk in kwestie, een Oyster Paul Newman ref. 6263. En hoewel het veilig lijkt te zeggen dat hij een idee had dat het horloge misschien iets meer waard was dan hij er oorspronkelijk voor had betaald, had hij duidelijk geen idee hoe waardevol het zou blijken te zijn.

Dat komt omdat de man de Rolex die hij kocht nooit droeg terwijl hij in de jaren ’70 in Thailand was gestationeerd. Nadat hij piloten had opgemerkt die het frisse uurwerk droegen, kocht hij een eigen exemplaar bij een handelaar voor $ 345,97 na een korting van 10 procent. Hoewel hij van plan was om het tijdens SCUBA-duiken te dragen, legde hij het plan naast zich neer na ontvangst van het horloge, omdat hij het horloge te elegant achtte om mee te duiken of uberhaupt te dragen. In plaats daarvan borg hij het met bijbehorende doos en papieren – voor tientallen jaren veilig op.

Hoewel de Rolex in eerste instantie misschien een verspilling van geld leek, is het nu meer dan ingewisseld. Volgens de Antiques Roadshow taxateur kan het horloge zelf gemakkelijk tot $ 400.000 op een veiling halen. Het schokkende nieuws liet de man verfrommeld op de grond doen liggen.

Maar de taxateur was nog niet klaar. Toen de man het horloge tien jaar eerder opsloeg in een kluisje, bewaarde hij ook alles wat daarbij kwam, inclusief de garantiepapieren (die nooit werden ingevuld), de brochure, twee bonnetjes, de vitrine en de doos kwamen allemaal binnen. Daarom zei de taxateur dat hij eigenlijk verwacht dat hij het horloge kan verkopen voor ergens tussen de $ 500.000 tot $ 700.000. Geen slecht rendement natuurlijk.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Rolex horloges.

Bronnen o.a. Hodinkee (EN), Hypebeast (EN), RobbReport (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *