skip to Main Content
Fossil Horloges Type Gen 5 Zijn De Eerste Wear OS Smartwatches Die Nu Ook IOS Oproepen Beantwoorden

Fossil heeft zijn belofte waargemaakt om meer liefde te tonen aan iPhone-gebruikers met zijn Gen 5 smartwatches. De Fossil horloges van dit type zijn nu namelijke enkele van de eerste Google Android gebaseerde horloges die de nieuwe belfunctie kunnen aanbieden.

Fossil maakt een aantal van de beste Wear OS-smartwatches die er zijn. Nu worden de vijfde generatie Fossil-horloges nog beter – tenminste voor iOS-gebruikers, omdat ze voortaan een telefoon oproep kunnen opnemen en kunnen maken met hun smartwatch.

Fossil horloges: De uitrol van de nieuwe update voor Fossil Gen 5 horloges is een feit: bellen op iOS!
De uitrol van de nieuwe update voor Fossil Gen 5 horloges is een feit: bellen op iOS!

Dankzij een nieuwe update die wordt uitgerold, zijn de Fossil Gen 5-horloges nu de eerste Android Wear OS-horloges die spraakoproepen op iOS ondersteunen. Eerder was het al mogelijk op de horloges om je oproepen te zien, maar kon je nog niet de telefoon oproep op je horloge aannemen. Dat is vanaf nu wel mogelijk, inclusief iemand zelf bellen.Helaas zijn gebruikers van andere Wear OS-horloges nog niet zeker dat dezelfde functie naar hun smartwatch komt. Fossil maakt namelijk gebruik van eigen software om dit op zijn vijfde generatie Wear OS-horloges mogelijk te maken en zal het waarschijnlijk niet al te graag delen met anderen. Sorry, gebruikers met Huawei- en TicWatch smart horloges.

Fossil Gen 5: Het beste van Android Wear OS

Het goede nieuws is dat Fossil veel Wear OS smartwatches maakt, eigenlijk de overgrote meerderheid. Dat maakt het waarschijnlijker dat we deze functie aan horloges toegevoegd zien worden aan andere merken onder de Fossiel group zoals Kate Spade, Michael Kors, Misfit, Skagen of anderen.Hoewel de software exclusief is voor Fossil, is het onwaarschijnlijk dat deze wordt uitgerold naar de Gen 4-horloges zonder luidspreker. Dit zal eigenlijk onwaarschijnlijk zijn voor alle andere smartwatches van gerelateerde merken die geen luidspreker bevatten.

Nog niet officieel, maar de eerste gebruikers van deze Fossil horloges spreken al van de nieuwe update

Vooralsnog is er geen officieel woord van Fossil of Apple over hoe de software werkt, maar Reddit-gebruikers hebben de nieuwe functionaliteit gemeld. Als je een Gen 5 Fossil horloge bezit, zou de vereiste update zeer binnenkort moeten verschijnen, als dit nog niet is gebeurd.

Naast deze belangrijke update in het nieuws van de Gen 5 Fossil-horloges dat deze nu ook oproepen op iOS ondersteunen, melden sommige gebruikers op Reddit ook een verbeterde oproepkwaliteit op Android. Er lijkt ook een volledig opnieuw ontworpen call UI (gebruikers interfacte) te zijn als onderdeel van de update. Het ziet er naar uit dat de betere Wear OS smartwatches nu alsmaar beter worden.

✔️ Verder lezen? Lees meer over smartwatches.

Bronnen o.a. 9to5Google (EN), AndroidCentral (EN), Engadget (EN), PocketLint (EN), Techradar (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *