skip to Main Content
Dit Limited Edition Montblanc-horloge Van € 18.200 Heeft Een Vintage Uurwerk En Een Zalmkleurige Wijzerplaat

Zoek naar een geheime handtekening op de wijzerplaat van de Heritage Small Second Limited Edition 38.

Sinds 2008 heeft Montblanc een select assortiment polshorloges geproduceerd in een historische fabriek in het Zwitserse dorp Villeret, in het Juragebergte, het historische hart van de horloge-industrie van Zwitserland.

De Heritage Small Second Limited Edition 38 voorzien van origineel uurwerk (bron)

De in 1858 geopende werkplaats, genaamd Fabrique d’Horlogerie Minerva, een verwijzing naar de fascinatie van oprichter Charles-Yvan Robert voor de Romeinse mythologie, vestigde een reputatie voor nauwkeurige tijdmeting met een focus op chronograaf kalibers. Na amper de kwartscrisis van de jaren zeventig te hebben overleefd, ontving het bedrijf een nieuwe lease op het leven in 2006, toen de luxebranche Financière Richemont het verwierf voor Montblanc, dat al snel begon met het produceren van zijn hedendaagse Villeret 1858 collectie high-end polshorloges bij de vervaardiging.

“De archieven die we in Villeret hebben over de Minerva-geschiedenis zijn een goudmijn,” zei David Cerrato, directeur van Montblanc Watches.

“Doordat er geen problemen zijn geweest met het gebouw en de hele geschiedenis en veel zorg van de mensen in het bedrijf in stand is gebleven, hebben we de geschiedenis van Minerva bewaard van 1858 tot vandaag.”

Onlangs ontdekten medewerkers van Montblanc een verborgen doos met 38 originele Minerva MB M62.00-kalibers verborgen in de archieven. “Binnenin zat een verborgen envelop met een mooie beweging met een hoogwaardige Minerva-afwerking, maar het was klein van formaat met een eenvoudige indicatie van uren, minuten en kleine seconden,” zei Cerrato.

“Toen we er meer aandacht aan besteedden, ontdekten we dat een zeer klein aantal van hen in 2003 was geproduceerd, toen de belangrijkste complicaties uit de geschiedenis van Minerva werden herwerkt om ze nieuw leven te geven. Deze kleine beweging, ondanks ongelooflijke afwerking en waarde, werd op zeer weinig dameshorloges gebruikt en is sindsdien in het archief gebleven. Het behoud was perfect, dus besloten we deze bewegingen eenvoudig op te knappen en de hele partij van 38 stuks te gebruiken om een ​​verzamelobject te maken. “

De horlogemaker heeft de handmatige windbewegingen, die zijn geïnspireerd door Minerva-horloges uit de jaren 1950, in het nieuwe model verwerkt, een ijzig uurwerk met voor het eerst de Minerva-naam op de zalmkleurige tweekleurige wijzerplaat— hoewel je tussen 4 en 5 uur moet zoeken naar de geheime handtekening.

“Voor de kers op de taart, en omdat dit uurwerk echt werd geboren met hardcore horlogemakers in gedachten, hebben we ook besloten om een ​​mysterieuze handtekening toe te voegen – de merknaam Minerva op de wijzerplaat, een eis die we hebben ontvangen sinds we begonnen met de herlancering van high-end stukken”, zei Cerrato.

“Het is een detail, dat op een slimme manier onthult, het feit dat binnen een stukje geschiedenis pulseert.

Voor meer informatie zie ook de Montblanc website.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Horloges in Gelimiteerde Oplage.

Bronnen o.a. GMTPost (EN), RobbReport (EN), WatchesbySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *