skip to Main Content
Deze Aankondiging Over De Mogelijke Pixel Watch Kan Precies Zijn Waar Veel Google Fans Tot Dusver Op Gewacht Hebben.

De release van de Pixel Watch van Google zou zomaar over een paar dagen kunnen zijn, omdat geruchten suggereren dat een onthulling kan plaatsvinden op het wereldwijde evenement in New York volgende week. Dit is wat we tot nu toe weten over deze wearable.

Er is groot nieuws in aantocht voor Google-fans, omdat het Amerikaanse technologiebedrijf volgende week een lanceringsevenement organiseert in New York.

Het lijkt erop dat er veel kan gebeuren in het aankomende Made By Google-evenement, met een geheel nieuwe Google Home Mini en Google Wi-Fi om thuis je internetverbinding mee te boosten, evenals de Pixel 4-smartphones. Deze zijn nu vrijwel volledig gelekt.

Google laat de Pixel 4 al zien op het bekende Time Square

Google heeft zelfs een foto van de Pixel 4 op Time Square getoond, terwijl er gefluister van de leveringsketen komt over de prijs, nieuwe kleuropties, gezichtsherkenning, een geheel nieuwe manier om met Google Assistant te praten en een paar verbluffende voorbeelden van de nieuwe dubbele camera.

Google Pixel 4: "Hey Google" - Google Pixel 4 tipje van de sluier op Time Square, New York
“Hey Google” – Google Pixel 4 tipje van de sluier op Time Square, New York (bron)

En nu lijkt er nog een interessant product op stapel te staan voor het evenement van 15 oktober. Een recent rapport van Nikkei heeft namelijk gesuggereerd dat een nieuwe wearable van het Google-merk, de Pixel Watch, ook tijdens de spetterende keynote van New York zou kunnen worden vrijgegeven.

Er wordt al heel lang gezegd dat Google een technisch uurwerk ontwikkelt in een poging om het tegen de Apple Watch in de wearable markt op te nemen.

Wees nog niet té enthousiast

Dit is niet de eerste keer (of zelfs de tweede of derde keer) dat de Pixel Watch is getipt voor lancering, waardoor de Wear OS-aangedreven smartwatch enigszins een Yeti of Bigfoot wordt.

Het zou volkomen logisch zijn om deze nieuwe wearable Pixel Watch aan te kondigen tijdens de jaarlijkse lancering, maar voordat je te opgewonden raakt, zijn er sommigen die denken dat deze release niet voor 2019 is gepland, of helemaal niet.

Vorige maand bleek uit bronnen die met Business Insider spraken dat het project was uitgesteld.

Volgens het rapport was Google helemaal klaar om binnenkort een apparaat uit te brengen, maar besloot toen om deze nieuwe hardware op het laatste moment te schrappen.

Google-hardwarechef Rick Osterloh nam blijkbaar de beslissing omdat hij niet dacht dat de Pixel Watch in zijn huidige apparaat portfolio paste.

Het team dacht ook dat het moeite had om de smartwatch goed te laten werken met de Google Pixel-handset, waarbij basisfunctionaliteit zoals het synchroniseren van gegevens tussen de wearable en de smartphone nog niet betrouwbaar werkte, beweert de bron.

Google Pixel Watch: Wordt deze week dan eindelijk de Google Pixel Watch gelanceerd?
Wordt deze week dan eindelijk de Google Pixel Watch gelanceerd? (bron)

Nog veel verwarring rondom de Pixel Watch van Google

Er is nu duidelijk verwarring over de vraag of Google daadwerkelijk een horloge zal onthullen, maar het duurt niet lang voordat we meer weten en het kan een aankomende spannende week worden.

Samen met de Pixel-telefoons en mogelijke Pixel Watch zijn er rapporten dat nieuwe slimme luidsprekers en een notebook zouden kunnen worden onthuld.

Er is ook een suggestie dat Google zou kunnen deelnemen aan de 5G-revolutie met de release van een snellere smartphone die compatibel is met deze nieuwste netwerktechnologie.

De aankoop van Fossil door Google

De Pixel Watch is in de loop der jaren vele malen opnieuw opgedoken, met horlogeband patenten en, recentelijk, geruchten over een ingebouwde camera.

Er is ook iets anders belangrijks gebeurd sinds de eerste Google Pixel Watch geruchten waren – Google kocht “smartwatch-technologie” van Fossil voor $ 40 miljoen.

Sindsdien is gebleken dat de technologie in kwestie de mogelijkheid was om een digitaal-analoge hybride smartwatch te maken. Een horloge met mechanische wijzers en een touchscreen. De technologie wordt ‘Diana’ genoemd, een portmanteau van digitaal en analoog.

Zouden we deze technologie in de vorm van een hybride Google Pixel Watch volgende week kunnen zien? De tijd zal het leren…

Het grote evenement van Google vindt aankomende dinsdag 15 oktober plaats. We houden je uiteraard zoveel mogelijk op de hoogte!

Lees meer op Express (EN), T3 (EN), PhoneArena (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *