skip to Main Content
Hamilton Horloge Samenwerking: Khaki Pilot Schott NYC Limited Edition Pilotenhorloge Heeft Militaire Achtergrond én Stijl

Als je aan Amerikaans erfgoed denkt, zijn twee topmerken altijd Hamilton en Schott NYC. De historische horlogemaker en het iconische lederen jasbedrijf leverden tijdens de Tweede Wereldoorlog uitrusting aan de Amerikaanse strijdkrachten en werden symbolen van militaire stijl. Dit Hamilton horloge is een bijzonder resultaat van deze samenwerking.

1892 was een geweldig jaar voor de Amerikaanse industrie. Niet alleen was het het jaar dat Hamilton Watch Company in Lancaster, Pennsylvania begon met de productie, het zag ook de geboorte van Irving Schott, een van Amerika’s grootste kledingondernemers. Hamilton bracht zijn eerste decennia door als een maker van betrouwbare uurwerken voor spoorwegingenieurs en vroege vliegers. Schott, ondertussen, maakte de reputatie van zijn bedrijf met de Perfecto-lijn van lederen en schapenvacht jassen, genoemd ter ere van zijn favoriete Cubaanse sigaar. Tegen de tijd dat de Tweede Wereldoorlog arriveerde, werden Hamilton en Schott door het Amerikaanse leger betrokken bij de oorlogsinspanning en verschoven hun productie om horloges en bommenwerperjassen te maken voor de luchtmacht.

Hamilton horloge: De nieuwe Hamilton Khaki Pilot in samenwerking met Schott - voorkant horloge
De nieuwe Hamilton Khaki Pilot in samenwerking met Schott – voorkant horloge (bron)

Nu zijn deze twee merken samengekomen om dit limited edition Khaki Pilot-horloge te maken. Het 46 mm-horloge heeft een aantal indrukwekkende specificaties, zoals de H-30 automatische dag-datum beweging met 80 uur gangreserve. Maar afgezien van de betrouwbare beweging, zorgden Hamilton en Schott NYC ervoor dat het horloge de stijl had om het te ondersteunen.

Hamilton horloge: Hamilton Khaki Pilot in samenwerking met Schott - militaire achtergrond én stijl
Hamilton Khaki Pilot in samenwerking met Schott – militaire achtergrond én stijl (bron)

De tijd wordt weergegeven op een kaki groene wijzerplaat met contrasterende lichtgroene Super-LumiNova wijzers en cijfers, en de horlogeband is gemaakt van Schott’s eigen hoogwaardige, volaniline, lichtgewicht stieren huid leer. De bandjes van Earth Brown zijn gemaakt van hetzelfde type leer dat tijdens de oorlog en tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor de vluchtjacks. Dit is je kans om een ​​uniek stukje erfgoed uit de luchtvaart te maken. Maar handel snel, dit Hamilton horloge is namelijk beperkt tot 1.892 stuks.

Prijs +/- € 1.145 euro

Voor meer informatie zie de Hamilton Watch website.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Hamilton horloges.

Bronnen o.a. Ablogtowatch (EN), Gearpatrol (EN), SharpMagazine (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *