skip to Main Content
Dit Wilde Nieuwe Hublot Horloge Voor Het Midden-Oosten Vertelt De Tijd Achteruit

En het nieuwe Hublot horloge komt met een exclusieve nieuwe beweging die speciaal is ontwikkeld voor een toonaangevende retailer in de regio.

Tegenwoordig zijn er zo vaak gelimiteerde edities van Hublot dat een dergelijke beperkte nieuwe uitgave die in dit geval voor een Midden-Oosterse retailer wordt geproduceerd, mogelijk niet eens automatisch buiten de grenzen van de regio zichtbaar wordt.

Maar bij de Classic Fusion Special Edition Bronze Anti-Clockwise (tegen de klok) in gemaakt voor Ahmed Seddiqi & Sons, een toonaangevende retailer in de regio, is er meer aan de hand. Dit horloge trekt de aandacht met meer dan alleen de kleuren van de wijzerplaat. Dit nieuwe Hublot horloge wordt namelijk aangedreven door een mechanische beweging die exclusief voor de retailer is ontwikkeld. In termen van uurwerken is dat echt een mijlpaal.

Hublot horloge: Dit nieuwe Hublot Horloge, de Hublot Classic Fusion Special Edition Bronze Anti-Clockwise - is het resultaat van een bijzondere samenwerking met retailer Ahmed Seddiqi & Sons
Dit nieuwe Hublot Horloge, de Hublot Classic Fusion Special Edition Bronze Anti-Clockwise – is het resultaat van een bijzondere samenwerking met retailer Ahmed Seddiqi & Sons (bron)

Het is ook een mijlpaal beweging. De centrale gedachte is dat het tegen de klok in is, waardoor de handen de ‘verkeerde’ kant rond de wijzerplaat sturen. Seddiqi, die het horloge vandaag onthulde tijdens zijn Dubai Watch Week-evenement, zegt dat het vijf jaar duurde vanaf de eerste gesprekken tot aan de levering, een tijdlang in termen van traditionele uurwerken.

De beweging is een zusterkaliber van de eenheid die Hublot in zijn automaten gebruikt (een op maat gemaakte beweging geproduceerd in samenwerking met externe bewegingsspecialisten Sellita), herontwikkeld met nieuwe onderdelen toegevoegd en andere delen verwijderd, zoals het datumwiel. Als zodanig wordt het een unieke beweging, exclusief voor gebruik door Seddiqi, bevestigde Hublot bij de lancering.

Het idee achter dit Hublot horloge dat achteruit loopt

Het speelse idee achter het horloge is dat, in tegenstelling tot conventionele klokken en horloges, het leven zoals we het kennen eigenlijk achteruit loopt. De maan rond de aarde; de aarde rond de zon; zowel aarde als maan op hun eigen assen; zelfs rotondes (in de meeste landen) zijn tegen de klok in. Arabisch wordt ook van rechts naar links gelezen – achteruit in vele orthodoxieën.

In overeenstemming met het planetaire thema, zei Seddiqi dat het had gehoopt het horloge ‘The Theory of the Big Bang’ te noemen, maar gaf toe dat er dan de overduidelijke botsing met de Big Bang-collectie van Hublot zou zijn.

Het nieuwe uurwerk in dit Hublot horloge is niet de enige bijzonderheid

De beweging is niet het enige curiosum van het horloge. De zonnestraal grijze wijzerplaat draagt ​​uurmarkeringen op 2, 4, 6, 8 en 10, allemaal met Oost-Arabische cijfers. Het is een onconventionele configuratie bedoeld om de drager te herinneren aan de behendige tijdschakelklok van het horloge. Het is ook een van de weinige keren dat de Classic Fusion cijfers op de wijzerplaat heeft aangebracht.

Zowel de wijzerplaat als de beweging zijn verpakt in een verouderde, schemerige, door de woestijn getinte bronzen kast – een materiaal dat is behandeld zodat het niet ouder wordt. Dat kan degenen tevreden stellen die de onvoorspelbaarheid van de fragmentarische patinatie van brons irriterend vinden. Maar dat ligt anders voor iedereen die juist geniet van het schouwspel dat hun horloge ziet oxideren. Het laatste element is een rubberen grijze alligatorriem met een gesp van hetzelfde behandelde brons.

Dit is ook de eerste 45 mm Classic Fusion zonder een lopende secondewijzer of een datumvenster, een andere evolutie die verder bevestigt dat dit horloge een uitzondering is in de overtollige samenwerking met Hublot.

De retailer die alsmaar blijft groeien in het Midden Oosten

Dit is ongetwijfeld een belangrijke stap voor Seddiqi, die nog steeds in invloed blijft groeien. Dubai Watch Week trekt verzamelaars, enthousiastelingen en pers van over de hele wereld, en tegen de tijd dat het evenement deze zondag sluit, heeft de retailer nog eens zes limited-edition stukken gelanceerd in samenwerking met een portfolio van merken voor Bell & Ross, H Moser & Cie, Frederique Constant, Ressence en MeisterSinger (de laatste vertelt overigens ook de tijd achteruit, hoewel het met slechts één wijzer gemakkelijker te lezen is).

Er zijn slechts 100 van deze Hublot Classic Fusion Bronze Anti-Clock gepland voor Ahmed Seddiqi & Sons om te produceren, maar Seddiqi zegt dat het al van plan is om zijn eigenaardige kaliber volgend jaar in een tweede limited-edition model te presenteren.

Een achterwaartse beweging of vooruitdenken? Als dit het startschot afvuurt op een nieuwe generatie bewegingssamenwerkingen, is het antwoord eigenlijk beide.

Zie de Hublot website voor meer informatie over deze bijzondere samenwerking tussen Hublot en de retailer Ahmed Seddiqi & Sons.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Hublot horloges.

Bronnen o.a. Hublot (EN), Robbreport (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *