skip to Main Content
Introductie Van De Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10

Hublot is zeker het meest bekend om zijn luxe sporthorloges met gevormde horloges, materiaalversmelting en geïntegreerde horlogebanden. Er is echter vaak een andere collectie van Hublot die we op de een of andere manier over het hoofd zien, een collectie gevormde horloges, met een tonvormige kast, de Spirit Of Big Bang.

Als onderdeel van de 2020-nieuwigheden gepresenteerd in Dubai, introduceerde Hublot zijn 10-daagse gangreservebeweging in deze collectie met de Spirit Of Big Bang Meca-10.

Deze combinatie is een primeur voor Hublot. Inderdaad, voor het eerst ontvangt de Spirit Of Big Bang, een collectie die aan interesse wint bij Hublot, het populaire Meca-10 fabricagekaliber. Waarom nu pas …? Omdat de Spirit Of Big Bang een gevormde kast heeft, vereist het inkapselen van de Meca-10-beweging enkele belangrijke aanpassingen aan de beweging om deze in dezelfde vorm te krijgen als de kast van dit horloge.

Achter dit horloge ligt de wens van Hublot om harmonie tussen behuizingen en bewegingen te hebben, wat betekent dat de horlogemakers dezelfde lijnen moeten volgen als de behuizingen – een vereiste die wordt versterkt door het feit dat de mechanische bewegingen van Hublot bijna altijd zichtbaar zijn door transparante wijzerplaten en achterkant van de kast . Het belangrijkste idee was om de Meca-10-beweging van de Big Bang-collectie te nemen en aan te passen aan de tonvorm van de Spirit Of Big Bang. Wat misschien eenvoudig lijkt, was in feite een vrij complexe taak en de horlogemakers waren “belast met het herzien van de hele constructie van de beweging, zodat deze zou passen in de nieuwe beschikbare ruimte vanuit een technisch aspect zo efficiënt mogelijk”. De gebruikelijke ronde hoofdplaat wordt vervangen door bruggen met een vaste lengte aan weerszijden van een ring die dient als basis voor de beweging.

“Als eerste fusie tussen onze populaire Meca-10 kaliberproductie en het iconische Spirit of Big Bang-ontwerp, voltooit dit nieuwe horloge – met een buitengewone vermogensreserve van 10 dagen die op een innovatieve manier wordt weergegeven – een collectie die aan belang wint bij Hublot.” – Ricardo Guadalupe (CEO Hublot)

Het uurwerk in deze Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10

De Meca-10 Calibre HUB1233 in dit nieuwe horloge is, anders dan zijn nieuwe vorm, qua specificaties gelijk. Als zodanig heeft het een extra lange vermogensreserve van 10 dagen, dankzij zijn parallelle dubbele loop. Omdat het hier over een handgewonden kaliber gaat, was het idee van Hublot om de krachtreserve-indicator het centrale onderdeel van dit horloge te maken.

Hublot horloges: Het Meca-10 Calibre HUB1233 in de nieuwe Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10
Het Meca-10 Calibre HUB1233 in de nieuwe Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10 (bron)

De indicator is ook ongebruikelijk, twee rekken schuiven op een lijn tussen 9 en 3 uur met een innovatief nieuw tandwiel en rondsel, terwijl de opening om 3 uur het aantal resterende dagen op de gangreserve aangeeft. Het is een vermakelijk en krachtig display. De beweging is, zoals vaak bij Hublot, geskeletteerd om de meeste technische delen te onthullen.

Hublot – Spirit of Big Bang Meca-10 Collectie (video)

De Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10 is overigens trouw aan de eigenschappen van deze collectie. De behuizing is groot, met een diameter van 45 mm en een dikte van 14,45 mm. Het behoudt de kenmerkende 6 H-vormige schroeven op de ring en de sandwichconstructie van de wijzerplaat met zwart contrastelement in het midden en de laterale “oren”. Het horloge wordt gedragen op een gestructureerde rubberen band met een opvouwbare gesp die bij de kast past.

Hublot horloges: Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10 op rubberen horlogeband
Hublot Spirit Of Big Bang Meca-10 op rubberen horlogeband

Prijzen vanaf € 22.700 euro. Voor meer informatie over de Spirit of Big Bang Meca-10 zie de Hublot website.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Hublot horloges.

Bronnen o.a. HauteTime (EN), Hublot (EN), Monochrome (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *