skip to Main Content
Is De Nieuwe A. Lange & Söhne Odysseus: Klaar Voor Het Gevecht? Hun Eerste Horloge Met Stalen Horlogeband Met Behoudt Van DNA.

Het wachten is voorbij want deze week lanceerde A. Lange & Söhne hun allereerste sporthorloge gemaakt van roestvrij staal. Ze noemden dit horloge Odysseus, en een van de eerste dingen die je opvalt aan het horloge is dat het verschilt van alle andere horloges van A. Lange & Söhne, maar nog steeds sterk doordrenkt is met zijn DNA.

A. Lange & Söhne horloges: De nieuwe A. Lange & Söhne - Odysseus - Roestvrij staal met donkerblauwe wijzerplaat.  Referentie 363.179
De nieuwe A. Lange & Söhne – Odysseus – Roestvrij staal met donkerblauwe wijzerplaat. Referentie 363.179 (bron)

De kast is vrij bescheiden van formaat, met een diameter van 40,5 mm. Dit kan geniaal zijn, omdat horloges met een iets bescheidener formaat over het algemeen meer uithoudingsvermogen hebben. Met een hoogte van 11,1 mm is hij ook helemaal niet dik, wat een groot rendement op investering in draagcomfort oplevert. Het horloge wordt ook geleverd met een, voor A. Lange & Söhne, unieke complicatie, namelijk die van een dag / datumweergave, die gemakkelijk kan worden aangepast door de taps toelopende knoppen in de kast om twee en vier uur.

A. Lange & Söhne – Odysseus: the watch you wouldn’t expect from us (bron)

De armband is een ander aspect waardoor dit horloge opvalt. Hoewel het er geïntegreerd uitziet, is het dat niet. Dit is misschien een geniale slag van A. Lange & Söhne voor de Odysseus, omdat het er een aparte look uitziet, maar ook gewone horlogebanden niet uitsluiten. De armband is ontwikkeld met comfort in gedachten en kan door de eigenaar in kleine stappen worden aangepast, tot 7 millimeter.

De Odysseus wordt aangedreven door een volledig nieuwe beweging, ontwikkeld door A. Lange & Söhne, speciaal voor dit horloge. Uniek aan dit kaliber L155.1 Datomatic is dat het is uitgerust met een balansbrug, in plaats van de kenmerkende balanskraan. A. Lange & Söhne is zo bekend om een ​​nog betere schokbestendigheid. Het centraal gemonteerde oscillerende gewicht heeft een platina centrifugale massa eraan vast voor een grotere wikkelefficiëntie. Natuurlijk is de beweging af zoals we van A. Lange & Söhne verwachten, en op gelijke voet met al hun andere creaties.

A. Lange & Söhne horloges: Het speciaal ontwikkelde Calibre L155.1 Datomatic voor de nieuwe Odysseus
Het speciaal ontwikkelde Calibre L155.1 Datomatic voor de nieuwe Odysseus (bron)

Met de introductie van dit horloge krijgen we de onvermijdelijke vraag; is het geschikt en klaar voor de strijd? Zal het in staat zijn op te komen tegen de overheersing van de Royal Oak van Audemars Piguet en de Nautilus door Patek Philippe in deze categorie? In verband hiermee is de naam van de nieuwe A. Lange & Söhne interessant. Odysseus was de Griekse held die de stad Troje veroverde door zijn soldaten te verbergen in een gigantisch hol paard. Dit zou voor eens en voor altijd een einde moeten maken aan de voorspelling dat Duitsers geen gevoel voor humor hebben.Maar zal de Odysseus zijn reputatie waarmaken, en is het ‘fit’ genoeg om deze horologische kolossen te bestrijden? Daar lijkt het toch wel op. Hoewel A. Lange & Söhne nog nooit eerder een roestvrijstalen sporthorloge op deze manier heeft gemaakt, hebben ze dit horloge met zorg ontwikkeld, en dat is te zien.

Het ontwerp is evenwichtig en typisch voor het merk, de dag / datum-complicatie past perfect in dit thema en biedt in combinatie met de armband en beweging iets dat geen andere A. Lange & Söhne heeft. Het ziet er ook niet uit als elk ander high-end sporthorloge op de markt. Deze originaliteit is nodig om op dit moment een deel van de markt te veroveren.

A. Lange & Söhne horloges: De nieuwe A. Lange & Söhne - Odysseus - Geduchte concurrent voor de Nautilus en Royal Oak?
De nieuwe A. Lange & Söhne – Odysseus – Geduchte concurrent voor de Nautilus en Royal Oak? (bron)

Hoewel de armband indrukwekkend is, verwachten we dat eigenaren van tijd tot tijd ook kunnen kiezen voor een andere horlogeband, vooral een van rubber. Desondanks verwachten we dat de Odysseus binnenkort naast de Nautilus en Royal Oak komt als een van de meest wenselijke roestvrijstalen Haute Horlogerie sporthorloges op de markt, met zomaar een tekort aan aanbod dat zal komen met het veroveren van meer grondgebied.

Voor meer informatie zie de website van A. Lange & Söhne. De prijs van dit nieuwe stalen sporthorloge is € 28.000 euro.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere sport horloges.

Bronnen o.a. FratelloWatches (EN), Hautetime (EN), Hodinkee (EN), MonochromeWatches (EN), Quill & Pad (EN), RevolutionWatch (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *