skip to Main Content
IWC Horloge Mark XVIII Geschonken Aan Werknemers Van Het Horlogemerk Op Hun 150-jarig Jubileum

Hartelijk dank, namens alle medewerkers van IWC. Toen IWC vorig jaar zijn 150e verjaardag vierde, onthulde het een grote reeks herdenkingshorloges, inclusief het slimme en goed geprijsde digitale springuur van Pallweber (en opende het ook een uitgebreide nieuwe fabriek). Maar er was nog een verjaardag die tot nu toe een bedrijfsgeheim was: het IWC horloge de Mark XVIII werd geschonken aan medewerkers op het IWC-hoofdkantoor in Schaffhausen.

IWC horloge Mark XVIII, speciaal ter ere van het 150 jarige jubileum - voor medewerkers
Het IWC horloge Mark XVIII, speciaal ter ere van het 150 jarige jubileum – voor medewerkers (bron)

De IWC Mark XVIII niet zomaar een IWC horloge

Onlangs werd de Mark XVIII aan de pols van IWC-museumconservator David Seyffer geconstateerd. Gezien de positie van Dr. Seyffer – en daarmee toegang tot enkele van de zeldzaamste en meest wenselijke IWC-horloges – was het een verrassing dat hij het instapmodel van het Pilot’s Watch droeg. Maar toen Dr. Seyffer het IWC horloge liet zien, legde hij met een overduidelijke hoeveelheid trots uit dat dit geen gewone Mark XVIII was.

IWC horloge Mark XVIII - 40 mm stalen band, donkerblauwe wijzerplaat
IWC horloge Mark XVIII – 40 mm roestvrij staal, donkerblauwe wijzerplaat (bron)

Aan de voorzijde heeft het horloge een stalen kast van 40 mm en een metalen, donkerblauwe wijzerplaat die vergelijkbaar is met een standaardhorloge in de line-up van IWC Pilot. Maar op de achterkant staat het IWC 150-jarig jubileum embleem en net daaronder de naam van de werknemer die het horloge heeft ontvangen.

IWC horloges: Iedere medewerker een eigen IWC horloge ter ere van het 150 jarige jubileum
Iedere medewerker een eigen IWC horloge ter ere van het 150 jarige jubileum (bron)

IWC horloge als blijk van waardering aan de medewerkers

Volgens Dr. Seyffer was het idee van topman Chris Grainger-Herr om elke medewerker op het IWC-hoofdkantoor een horloge te schenken als blijk van waardering voor hun bijdrage aan het 150-jarige succes van IWC.

Mannelijke werknemers kregen een Mark XVIII op een zwarte Santoni lederen band, terwijl vrouwelijke medewerkers een Pilot’s Watch Automatic 36 kregen op een stalen armband. Het totale aantal geproduceerde is onbekend, maar IWC heeft ongeveer 700 werknemers in Schaffhausen en de nieuwe fabriek in de buurt.

Hoewel beide horloges de instapmodellen in hun respectieve categorieën zijn, staan beide momenteel in de catalogus als bestsellers, in tegenstelling tot andere modellen die stopgezet worden of weinig verkopen. Deze geschenken voor de medewerkers van IWC zijn dus zeker zinvol en gewaardeerd door hen.

IWC horloge: Waarschijnlijk heeft IWC zo'n 700 horloges (alle medewerkers) geschonken
Waarschijnlijk heeft IWC zo’n 700 horloges (alle medewerkers) geschonken (bron)

Terwijl luxe horlogebedrijven vaak slechte pers krijgen omdat ze, nou ja, luxe horlogebedrijven zijn, herinneren dergelijke gebaren ons eraan dat gracieusheid en vrijgevigheid in het bedrijf bestaan.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere IWC horloges.

Bronnen o.a. Hodinkee (EN), IWC Watches (EN), WatchesbySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *