skip to Main Content
Hoe IWC Schaffhausen Een Icoon Van De Lucht Eert Met Hun Schitterende Timezoner Spitfire Horloge, Voor Piloten Van “The Longest Flight”

IWC Schaffhausen en de Boultbee Flight Academy hebben de officiële start van de expeditie “Silver Spitfire – The Longest Flight” in Goodwood gevierd met een IWC horloge met gelimiteerde oplage.

De IWC piloten horloges zijn altijd al geweldig mooie horloges geweest. Onlangs besloot IWC, net als eerder veel andere merken, om meer variatie in het horloge segment te brengen: zij voerden de IWC Pilot’s Watch Automatic Spitfire in.

In de afgelopen twee jaar hebben meer dan een dozijn specialisten gewerkt aan de restauratie van een origineel Spitfire MK IX-vliegtuig, dat oorspronkelijk werd gebouwd in Castle Bromwich in 1943.

Na verschillende succesvolle testvluchten in juli vertrok de “Silver Spitfire” eindelijk van Goodwood Aerodrome op 5 augustus, startend met zijn langverwachte rondvaart over de hele wereld. Matt Jones, mede-oprichter van de Boultbee Flight Academy, bestuurt het iconische Britse vliegtuig, op het eerste deel van zijn reis.

IWC horloge: IWC Schaffhausen - Piloten horloge Timezoner Sptifire Edition "The Longest Flight"
IWC Schaffhausen – Piloten horloge Timezoner Sptifire Edition “The Longest Flight”

Op de avond voorafgaand aan de vlucht organiseerde IWC een privédiner met de twee piloten en hun bemanning in Goodwood House. Ongeveer 400 gasten verzamelden zich op het Goodwood Estate voor een groot afscheidsfeest.

Onder de gasten waren de Britse actrice Rosamund Pike en de voormalige Formula One ™ -ster David Coulthard, beide ambassadeurs van het IWC-merk. Tijdens de vlucht rond de wereld zullen de twee Britse piloten meer dan 43.000 kilometer afleggen en 30 landen bezoeken.

IWC horloge: IWC Schaffhausen - Silver Spitfire "The Longest Flight"
IWC Schaffhausen: Silver Spitfire “The Longest Flight”. Start vanaf Goodwood, Engeland

De route brengt ze in eerste instantie naar IJsland en van daar naar Canada en de VS. Er zijn in totaal ongeveer 100 vluchtsegmenten nodig om de missie van start tot finish te voltooien. Tijdens hun reis door de verschillende tijdzones dragen Boultbee Brooks en Jones de Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight”.

IWC viert “The Longest Flight” met hun verbluffende The Spitfire variatie op het klassieke IWC horloge voor piloten

Om de unieke technische expertise van de ontwerpers van het legendarische Britse jachtvliegtuig te vieren, onthulde IWC dit jaar een speciale lijn Spitfire-uurwerken die het puristische instrumentontwerp van de Mark XI oproepen. Het iconische navigatiehorloge werd geproduceerd in Schaffhausen voor de Royal Air Force vanaf 1948 en werd gedragen door veel van de piloten en navigators die op dat moment dienden. Die relatie leeft vandaag voort in de beste verzameling van IWC.

Deze speciale editie is beperkt tot 250 horloges en is gewijd aan het project “Silver Spitfire – The Longest Flight”. Het werd speciaal ontwikkeld voor de twee piloten, Steve Boultbee-Brooks en Matt Jones, om hen te helpen bij hun rondvaart door de wereld in een Spitfire. Het 24-uurs display neemt de vorm aan van een roterende schijf onder de wijzerplaat, wat de leesbaarheid aanzienlijk verbetert. De roestvrijstalen kast, zwarte wijzerplaat en groene polsband van textiel zijn geïnspireerd op de kleuren in de cockpit van de Spitfire. Het IWC-gefabriceerde 82760-kaliber dat speciaal voor dit horloge is ontwikkeld, beschikt over Pellaton-wikkeling met componenten van slijtvast keramiek en heeft een gangreserve van 60 uur.

IWC horloge: IWC Schaffhausen - Piloten horloge Timezoner Sptifire Edition "The Longest Flight" - achterkant - watch
IWC Schaffhausen – Piloten horloge Timezoner Sptifire Edition “The Longest Flight” – achterkant

IWC horloge Silver Spitfire “The longest flight” – Eigenschappen

Materiaal: roestvrijstalen kast
Diameter: 46 mm
Wijzerplaat: zwarte wijzerplaat met luminescentie
Functies: IWC-gepatenteerde tijdzonerfunctie, 24-uurs weergave voor Worldtimer-functie, datumweergave
Waterbestendigheid: 60m
Band: groene textielband
Uurwerk: 82760 Calibre IWC-vervaardigd uurwerk
Gangreserve: 60 uur
Beperkt oplage van 250 stuks
Prijs: € 16.900 euro ($ 18.800)

IWC Schaffhausen – Piloten horloge Timezoner Sptifire Edition “The Longest Flight” (video)

Meer informatie op IWC.com

Lees ook meer op Hautehorlogerie (EN, bron), Fratello (EN, bron) en D’marge (EN, bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *