skip to Main Content
Laco Horloge Flieger Limited – Topper Edition, Voorzien Van Een Wijzerplaat Met Head-blued Markers

Pilotenhorloges zijn al lang voorbij hun oorsprong geëvolueerd als puur pragmatisch militair gereedschap om favorieten te worden van liefhebbers van civiele horloges. Terwijl het trouw blijft aan zijn militaire wortels met verplichte hoogcontrast en sterke leesbaarheid, biedt een nieuwe Flieger van de Duitse horlogemaker Laco een andere kijk op het thema met een meer verfijnde uitvoering dan de vertrouwde wit-op-mat-zwarte gereedschapswacht look. Dit Laco horloge in limited edition heeft elegante, met warmte geblauwde wijzers en indices tegen een strakke witte lak wijzerplaat.

Laco horloge: Het Laco Flieger horloge met 42.5 diameter is uitstekend af te lezen,  mede door de blauwe indexen op witte wijzerplaat
Het Laco Flieger horloge met 42.5 diameter is uitstekend af te lezen,
mede door de blauwe indexen op witte wijzerplaat (bron)

Het Laco horloge Flieger Limited Topper Edition zal stoutmoedig dragen op 42,5 mm breed. Het lijkt daarom geschikt voor de stijl die is gebaseerd op historisch grote Duitse pilotenhorloges (soms 50 mm of meer en zelfs vastgebonden op de dij van een piloot). Deze is ook redelijk dun op 11 mm, ondanks een robuuste 100 m waterbestendigheid. Gemengde gepolijste en geborstelde behuizingsafwerkingen zullen het een meer high-end gevoel geven.

De mooi afgewerkte ETA 6498 (LACO 98) handmatig opgewonden beweging heeft een lopende seconden sub-dial op 6 uur en biedt een gangreserve van ongeveer 52 uur zichtbaar door de achterkant van de saffier kristallen behuizing.

Laco horloge: Dit nieuwe Laco Flieger Limited Edition voor Topper juweliers is voorzien van het LACO 98 uurwerk
Dit nieuwe Laco Flieger Limited Edition voor Topper juweliers is voorzien van het LACO 98 uurwerk (bron)

Laco horloge samenwerking met Topper in Amerika

Deze versie van de Laco Flieger is een limited edition geproduceerd met de in Californië gevestigde detailhandelaar Topper Jewelers en kan nu exclusief bij hen worden gereserveerd voor een prijs van zo’n € 1.700 euro ($ 1.895) en beperkt tot 100 uitgaves. Elk horloge is individueel genummerd. De levering is gepland voor februari 2020.

Lees meer over dit gelimiteerde Laco Flieger Limited – Topper Edition. Voor meer Laco horloges zie ook hun website.

Bronnen o.a. AcquireMag (EN), GearPatrol (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *