skip to Main Content
Je Geliefde Verrassen Met Een Mooi Luxury Lady Watch? Met Deze Top 5 Luxe Dameshorloges Kun Je Thuiskomen!

Wil jij de vrouw deze huizes of de dame van je dromen in het zonnetje zetten en voorzien van een schitterend horloge dat de komende jaren nog meegaat? Bekijk dan het overzicht van top luxe dameshorloges in 2019 en doe inspiratie op!

Rolex Oyster Perpetual – Lady Datejust

Het klassieke vrouwelijke horloge van Rolex, de Lady-Datejust, is in de lijn van de Datejust, het emblematische model dat sinds de lancering in 1945 een synoniem is voor stijl en nauwkeurige tijdregistratie.

Luxe dameshorloges: Rolex - Oyster Perpetual - Lady Datejust - prijs vanaf € 9.899 euro
Rolex – Oyster Perpetual – Lady Datejust – prijs vanaf € 9.899 euro

De eerste damesversie van deze datumchronometer, de Lady-Datejust, verscheen eind jaren vijftig en bracht het erfgoed van tijdloze elegantie en functionaliteit naar een kleiner formaat, perfect geschikt voor de pols van een dame. Een blijver op het gebied van luxe dameshorloges!

Prijs vanaf € 9.899 euro – zie voor meer informatie ook Rolex

Patek Philippe Nautilus in Rosé Goud (ref. 7118/1R)

Naast de zeer populaire Nautilus-horloges voor heren, maakt Patek Philippe ook een volledige collectie van hun sporthorloge voor dames. En voor 2019 heeft Patek Philippe vier nieuwe automatische Nautilus-dameshorloges aan de line-up toegevoegd, waaronder twee roségouden versies.

De nieuwe Nautilus ref. 7118-horloges verschillen van eerdere Nautilus-edities van roségoud dames doordat ze onopgesmukte randen hebben in plaats van diamanten op de 35,2 mm-patrijspoortvormige kast.

Luxe dameshorloges: Patek Philippe Nautilus in Rosé Goud, 2 nieuwe versies (ref. 7118/1R) - prijs vanaf € 38.700
Patek Philippe Nautilus in Rosé Goud, 2 nieuwe versies (ref. 7118/1R) – prijs vanaf € 38.700

Of het nu met een zilverachtige opaline wijzerplaat of een goudbruine opaline wijzerplaat is – beide zijn met het golvende patroon dat kenmerkend is voor de Nautilus van de vrouwen. Deze rosé schoonheden zullen zeker favoriet worden bij de dames.

Het uurwerk dat in dit dameshorloge 7118/1R van Patek Philippe is gebruikt is het automatische kaliber 324 SC:

Luxe dameshorloges: Patek Philippe 7118/1R automatisch kaliber 324 SC
Patek Philippe 7118/1R automatisch kaliber 324 SC

Een top uurwerk onder de luxe dameshorloges

Kaliber: 324 SC
Functies: datum
Diameter: 27 mm
Gangreserve: 45 uur
Beweging: automatisch
Frequentie: 28.800 Hz
Juwelen: 29
Prijs vanaf € 38.700 euro – voor meer informatie zie ook Patek Philippe Nautilus 7118/1R-001

Chanel J12, nieuw uurwerk door Kenissi (ref. H5697)

Chanel is gemakkelijk een van de populairste luxe dameshorloges van de laatste twee decennia en viert het 20-jarig jubileum van de J12 met een geheel nieuwe beweging.

Luxe dameshorloges: Chanel J12 - Keramisch dameshorloge - Calibre 12.1 - reference H5697 - door Kenissi
Chanel J12 – Keramisch dameshorloge – Calibre 12.1 – reference H5697 – door Kenissi (bron)

In de nieuwe Chanel J12 horloges wordt namelijk het Calibre 12.1 automatische uurwerk gebruikt, welke is gemaakt door Kenissi. Dit is een in Genève gevestigde fabrikant van uurwerken die eerder dit jaar een belang van 20% aan Chanel heeft verkocht.

Luxe dameshorloges: Chanel J12, nieuw caliber, referentie H5697 - door Kenissi
Chanel J12, nieuw caliber, referentie H5697 – door Kenissi

Qua design behouden de nieuwe Chanel J12-horloges (verkrijgbaar in zwart of wit) veel van hun iconische monochromatische look, van hun stalen en keramische 38 mm-kast tot hun bijpassende keramische armbanden.

Beide modellen zijn beschikbaar met de uurmarkeringen en wijzers in contrastkleuren, of in ton-sur-ton kleuren om de behuizing te evenaren als de J12 Phantom.

Luxe dameshorloges: Chanel J12 - Keramisch dameshorloge - in wit - J12 Phantom (links) en J12
Chanel J12 – Keramisch dameshorloge – in wit – J12 Phantom (links) en J12 (bron)

Het 20-jarig jubileummodel is gemaakt door het ontwerpteam van Chanel onder leiding van de huidige artistiek leider Arnaud Chastaingt – Jacques Helleu stierf in 2007. “Vanaf het begin besloot ik het oorspronkelijke uiterlijk niet te wijzigen en het oorspronkelijke ontwerp van Jacques Helleu te behouden.”, zei Chastaingt.

“De veranderingen lijken relatief subtiel, maar paradoxaal genoeg moet ik toegeven dat we 80% van de componenten hebben gewijzigd. “

De visuele innovaties zijn subtiel, maar dragen bij aan de aantrekkingskracht van het horloge. Het lettertype dat voor cijfers wordt gebruikt, is bijgewerkt en toegepast op alle andere letters die op de wijzerplaat verschijnen. De cijfers zelf zijn nu in keramiek, op zichzelf al een verbluffende prestatie van miniaturisatie. Het aantal bezelfluiten is verhoogd van 30 naar 40.

Prijs vanaf € 5300 euro – voor meer informatie zie ook Chanel

Bulgari Serpenti Seduttori

Op Baselworld 2019 onthulde Bulgari de volledig nieuwe Serpenti Seduttori-collectie als een moderne herinterpretatie van hun beroemde Serpenti-horloges. Met druppelvormige behuizingen om het hoofd van een slang na te bootsen en gestileerde zeshoekige armbandverbindingen die de afmetingen van het dier vertegenwoordigen, schuwt de Serpenti Seduttori zeker zijn slanginspiratie niet.

Luxe dameshorloges: Bvlgari - Serpenti Seduttori "Born to be Gold" - prijs vanaf € 22.600
Bvlgari – Serpenti Seduttori “Born to be Gold” – prijs vanaf € 22.600 (bron)

De nieuwe Serpenti Seduttori-horloges van Bulgari zijn exclusief verkrijgbaar in goud, in wit, goud of rose, en elk stuk bevat diamanten versieringen – sommige nog meer dan andere.

Bvlgari herschrijft de regels van hedendaagse uurwerken door gedurfder, mooier en uitmuntender te zijn en leidt de Italiaanse Rinascimento van Zwitserse uurwerken. Net als een van hun hoogtepunten op Baselworld 2019 eerder dit jaar: de nieuwe Serpenti Seduttori-collectie voor de dames.

Bvlgari – Serpenti Seduttori “Born to be Gold” – verkrijgbaar in rose, wit en goud

Serpenti Seduttori is geboren om goud te zijn en is de nieuwste verbeelding van het verleidingsassortiment van Bvlgari. Tijd wordt nog kostbaarder en de nieuwe collectie heeft de iconische druppelvormige wijzerplaat met een sensuele, zeer bijzondere armband.

Prijs vanaf € 22.600 euro – voor meer informatie zie ook Bvlgari

Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Lady Duetto Pink Gold

Jaeger-LeCoultre heeft een lange en legendarische geschiedenis van innovatie in Zwitserse tijdwaarneming, en zijn Reverso zo’n 85 jaar geleden als een luxe omkeerbaar sporthorloge. Nu heeft men inmiddels ook naam genaamd onder de luxe dameshorloges.

De reden voor de omkeerbare behuizing was dat dragers de voorkant van het horloge dan konden beschermen tijdens polowedstrijden. Polowedstrijden zijn vandaag waarschijnlijk geen probleem voor vrouwen (of mannen), maar dit iconische omkeerbare ontwerp is opnieuw bedacht als een statement-uurwerk dat echt oogstrelend is voor de modebewuste persoon.

De Squadra Lady Duetta heeft een vierkante wijzerplaat dat verzilverd, guilloché en gezandstraald is geborsteld met grote, gepolijste vergulde cijfers, en onthult een zwarte achterste wijzerplaat met een zichtbare oscillerende rotor.

Luxe dameshorloges: Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Lady Duetto Pink Gold - prijs vanaf € 23.900
Jaeger-LeCoultre Reverso Squadra Lady Duetto Pink Gold – prijs vanaf € 23.900 (bron)

De waterbestendige kast is gemaakt van roze goud met 73 pavé diamanten van in totaal bijna 1,25 karaat. Er is een zwarte, alligator lederen band. De automatische zelfopwindende beweging is net zo precies als je zou verwachten van Jaeger-LeCoultre en de indruk die dit uurwerk maakt is zo memorabel als je zou hopen.

Dit model combineert elegantie en vrouwelijkheid met de betrouwbaarheid van een prestigieus uurwerk en is bekleed met 18-karaats roze goud bezet met 73 diamanten. De voorste wijzerplaat onderscheidt zich door een datumweergave en een prachtige dag / nacht-schijf versierd met zon- en maansymbolen. Aan de achterkant biedt het andere gezicht een opvallend contrast en is uitsluitend gewijd aan het aangeven van de uren en minuten.

Prijs vanaf € 23.900 euro – voor meer informatie zie ook Jaeger-LeCoultre

Bronnen o.a. Hautetime (EN), RobbReport (EN), Hodinkee (EN), Timetransformed (EN), WatchesBySJX (EN), ItalianWatchSpotter (EN), GroomandStyle (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *