skip to Main Content
Nieuws Uit De Sector: Luxe Mode Huis LVMH Bereikt Overeenkomst Om Tiffany & Co. Te Kopen Voor $ 16,2 Miljard

‘S Werelds toonaangevende luxe-imperium koopt de belangrijke en wereldbekende Amerikaanse juwelier Tiffany & Co.

  • Het bestuur van zowel LVMH als Tiffany hebben de deal op zondag goedgekeurd en de transactie zal naar verwachting medio 2020 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders van Tiffany en goedkeuring door toezichthouders.
  • Tiffany werd opgericht in New York in 1837 en werd een iconisch sieradenmerk in de 20e eeuw, maar het heeft de afgelopen jaren moeite gehad om verder groei te realiseren.

The World Is Not Enough is niet alleen van toepassing op James Bond … Het blijkt ook goed te werken voor Bernard Arnault, de CEO van ‘s werelds grootste luxegroep; LVMH. De Franse groep is al eigenaar van enkele van de meest prestigieuze mode, lederwaren, hotels, wijngaarden, parfums, warenhuizen en horlogemerken, en heeft vanmorgen aangekondigd een nieuwe naam toe te voegen aan zijn enorme (op zijn zachtst gezegd) portfolio … LVMH staat op het punt Tiffany & Co., een groot Amerikaans sieradenmerk, over te nemen.

LVMH bevestigde de deal, die CNBC voor het eerst op zondag meldde, in een verklaring dat “de overname van Tiffany de positie van LVMH in sieraden zal versterken en haar aanwezigheid in de Verenigde Staten verder zal vergroten.”

LVMH koopt Tiffany & Co.: Tiffany & Co. in New York. De LVMH groep koopt het Amerikaanse bedrijf gevestigd in 1837
Tiffany & Co. in New York. De LVMH groep koopt het Amerikaanse bedrijf gevestigd in 1837 (bron).

Tiffany & Co. is een van ‘s werelds toonaangevende sieradenmerken. Het merk werd in 1837 opgericht door Charles Lewis Tiffany in New York en is sindsdien “synoniem geworden met elegantie, innovatief design, vakmanschap en creatieve uitmuntendheid”. Vandaag de dag, met meer dan 14.000 werknemers, ontwerpen, produceren en verkopen Tiffany & Co. en haar dochterondernemingen sieraden, horloges en luxe accessoires. Onder de medewerkers vallen meer dan 5.000 geschoolde ambachtslieden die diamanten snijden en sieraden maken in de werkplaatsen van het bedrijf. Het bedrijf exploiteert meer dan 300 winkels wereldwijd als onderdeel van zijn omni-channel aanpak.

LVMH en Tiffany & Co. bereiken overeenstemming voor $ 16 miljard US dollar (video)

Hoewel er al maanden geruchten de ronde deden, heeft LVMH vandaag officieel aangekondigd een overeenkomst te zullen sluiten om Tiffany & Co. te verwerven, voor USD 135 per aandeel in contanten. Dit zal verlopen in een transactie met een aandelenwaarde van ongeveer EUR 14,7 miljard of USD 16,2 miljard. Tiffany & Co. zal toetreden tot de andere sieradenmerken van LVMH in de divisie Horloges en sieraden, bestaande uit Bvlgari, TAG Heuer, Chaumet, Dior Watches, Zenith, Fred en Hublot. Andere bekende merken zijn Moët & Chandon, Dom Perignon, Givenchy en Louis Vuitton.

LVMH koopt Tiffany & Co: De (luxe) merken die onderdeel van de LVMH groep zijn
De (luxe) merken die onderdeel van de LVMH groep zijn (bron)

En een vraag voor de verzamelaars … Zullen er weer enkele dubbel ondertekende Tiffany x Patek Philippe horloges uitgebracht en verkocht worden in de Amerikaanse juwelierszaken…?

Voor meer informatie zie ook de website van LVMH voor het officiële persbericht.

Bronnen o..a CNBC (EN), Monochrome (EN), TheGuardian (EN), Tiffany & Co. (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *