skip to Main Content
Fossil Komt Met Nieuwe Gen 5 Upgrades,  Hybride NextGen Smartwatches, IPhone En Google Support En Batterijduur Van Meerdere Dagen

De Fossil Group heeft hun nieuwe hybride nextgen touchscreen smartwatch-serie Gen 5 gelanceerd. Deze nieuwe serie is compatibel met zowel Google ™ Platform als iPhone®. Hoe kan het ook anders na de overname eerder dit jaar door Google van Fossil. Dit lijkt het goede antwoord van Fossil op de iWatch van Apple. De langere batterijduur en meer iPhone-functies maken deze nieuwe Fossil smartwatches erg interessant.

De NextGen smartwatches worden de meest geavanceerde smartwatches van Fossil Group met innovatieve ontwerpen en technologieën. De batterijduur van meerdere dagen, het aanraakscherm en het Wear OS by Google-platform maken Fossil NextGen smartwatches anders dan anders.

De nieuwe Hybride smartwatch horloges van de Fossil Group

De Fossil Group noemt de nieuwe smartwatch-serie een hybride. De NextGen smartwatches-lijn combineert de nieuwste technologische ontwikkelingen en klassieke stijl in een hybride structuur.

De nieuwe hybride NextGen Smartwatches van Fossil hebben een langere levensduur van de batterij en bieden een meerdaagse werking met slechts één uur opladen. Dankzij de nieuw ontwikkelde Voice Calling-technologie kunnen iPhone-gebruikers bellen en gebeld worden. De Fossil NextGen-smartphones zijn gebouwd met behulp van de Qualcomm® Snapdragon Wear ™ 3100-platforms en beschikken ook over een microfoon en een waterbestendige luidspreker.

Fossil smartwatches - The Carlyle: De eerste smartwatch met Google Wear OS dat telefoongesprekken opneemt van een iPhone
The Carlyle: De eerste smartwatch met Google Wear OS dat telefoongesprekken opneemt van een iPhone

Met zijn nieuwe smartwatch geeft Fossil ons wat we willen: langere levensduur van de batterij, meer geheugen voor betere prestaties en betere integratie met de iPhone. Het bedrijf heeft zijn vijfde generatie Carlyle en Julianna smartwatch geïntroduceerd, met al deze functies en meer, die beschikbaar is vanaf deze maand augustus.

Technologie ontmoet stijl met Fossil Smartwaches Gen 5

Fossil’s vijfde generatie horloge is gebouwd op Qualcomm’s Snapdragon 3100-processor, die tot nu toe slechts een handvol smartwatches heeft gezien. Het goede nieuws hier is dat het gepaard gaat met 1 GB RAM intern geheugen en 8 GB opslagruimte.

“We verwachten over het algemeen zeer aanzienlijke prestatieverbeteringen,” zei de financieel directuer Jeff Boyer vol vertrouwen.

De verhoogde opslag biedt meer ruimte voor je eigen media, plus een selectie van vooraf geïnstalleerde apps. Hoewel vooraf geïnstalleerde apps op telefoons zelden welkom zijn, is het goed om sommige op een smartwatch te zien, omdat ze door nieuwkomers soms over het hoofd kunnen worden gezien. De apps omvatten onder andere Spotify, Cardiogram en de persoonlijke veiligheidsapp Noonlight.

Fossil smartwatches - De nieuwe Fossil Gen 5 Hybride Smartwaches - vele apps op zowel iPhone® en Android™
De nieuwe Fossil Gen 5 Hybride Smartwaches – vele apps op zowel iPhone® en Android™

Hoe zit het met de rest van deze Fossil smartwatches?

Zowel de Carlyle- als de Julianna-modellen hebben een behuizing van 44 mm van roestvrij staal en het scherm meet 1,3 inch. Er is een hartslagsensor aan de achterkant en sensoren in het horloge omvatten NFC, GPS en een versnellingsmeter. Er zijn zes verschillende modellen, en de verschillen tussen de Carlyle en Julianna komen neer op de kleurstelling en de horlogeband.

Fossil smartwatches - The Julianna: De keuze van een smartwatch voor de stijlvolle vrouw, op basis van Wear OS van Google.
The Julianna: De keuze van een smartwatch voor de stijlvolle vrouw, op basis van Wear OS van Google.

Nieuwe Smartwatches vanuit Fossil Group onder meerdere merken

Fossil verwacht dat ze met vier verschillende merken – de Fossil Group produceert ook smartwatches voor andere merken zoals Kate Spade, Diesel en Armani – dit najaar smartwatches zullen lanceren met de nieuwe technologie.

Uiteindelijk zullen er meer dan 100 verschillende versies beschikbaar komen – met verschillende kleur en stijlvariaties. Als het vijfde generatie horloge van Fossil en zijn nieuwe functies zijn waar je op hebt gewacht, lijkt het erop dat je verwend wordt met de aankomende keuzemogelijkheden.

Enig speurwerk door Android liefhebbers suggereert dat de horloges worden uitgebracht onder de merknamen Diesel, Michael Kors, Emporio Armani en Fossil. Fossil is verantwoordelijk voor al deze designer smartwatches, samen met modellen van Kate Spade, Skagen en Misfit.

Fossil smartwatches: De nieuwe NextGen Hybride smartwatches van Fossil Gen 5: volledig iPhone en Android compatible.
De nieuwe NextGen Hybride smartwatches van Fossil Gen 5: volledig iPhone en Android compatible.

Prijs voor de Fossil smartwatches vanaf € 265, verkrijgbaar via o.a. Fossil.com

Bronnen o.a: Bontena (EN), Pocket-Lint (EN), DigitalTrends (EN), TheVerge (EN), Ausdroid.net (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *