skip to Main Content
Nieuw Ulysse Nardin Horloge Gaat Op Haaienjacht: Drie Nieuwe Duik Chronografen In De Diver Collectie

Het tij is al in deze winter in Zwitserland neergestort, met drie opvallende nieuwe modellen in de Ulysse Nardin DIVER-collectie. Na de lancering in november van de DIVER X & LADY DIVER, verschijnt Ulysse Nardin nu met het nieuwste hoofdstuk in het DIVER-verhaal: drie nieuwe, gedurfde 44 mm chronografen: een zwarte en titanium versie, een UN-blauwe en rosé gouden versie en een blauw en rood en titanium Hammerhead Shark speciale genummerde editie.

Deze opvallende modellen dekken de golf van de Ulysse Nardin-armada van DIVER-horloges, bevestigen de onbetwistbare status als horlogemaker van de oceanen en tonen het vermogen van de fabrikant om ooit vooruit te varen. Een voortdurende inspanning van het merk om de aantrekkingskracht van zijn sportiefste gezin uitbreiden naar een groter, op luxe gericht publiek.

Nieuw Ulysse Nardin horloge is verkrijgbaar in 3 kleuren

Het nieuwe Ulysse Nardin horloge Diver Chronograph 44mm is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart en titanium, blauw en roségoud en een nieuw genummerde blauwe, rode en titanium “Hammerhead Shark” speciale genummerde editie die het trio leidt.

Ulysse Nardin horloge: De voorkant van het trio aan Ulysse Nardin horloges Diver Chronograph in 44 mm
De voorkant van het trio aan Ulysse Nardin horloges Diver Chronograph in 44 mm (bron)

De behuizing van 44 mm is dik gebouwd, met geschroefde chronograafschuifjes en kroon aan de rechterkant, en een merkgebonden, omgekeerde concave unidirectionele roterende ring gevuld met rubber materiaal en bedoeld om de onderwaterfunctionaliteit en leesbaarheid te optimaliseren.

De wijzerplaat van het horloge heeft dikke, aangebrachte rechthoekige uurmarkeringen met daartussen geprinte minutenmarkeringen. Op de posities 3, 6 en 9 uur zijn subdials voor respectievelijk 30 minuten en 12 uur chronograaf tellers en lopende seconden, terwijl het subdial van 6 uur ook een subtiele, ronde datumindicator heeft. Voorbij de wijzerplaat staan twee grote, peddelachtige wijzers die het uur en de minuut aangeven, terwijl een eenvoudige wijzer wordt gebruikt voor de chronograafseconden.

Het uurwerk in de nieuwe Ulysse Nardin Diver horloges

De nieuwe modellen gebruiken elk het interne kaliber UN-150, een automatisch uurwerk met een gangreserve van 52 uur. De edities in titanium en roségoud zijn beide voorzien van een saffieren achterkant van de kast met zicht op deze beweging, terwijl het Hammerhead-model in beperkte oplage kiest voor een solide achterkant met de gegraveerde afbeelding van de haai waarnaar hij is vernoemd. Elk van deze horloges wordt aan de pols bevestigd met een door Ulysse Nardin ondertekende rubberen armband.

Ulysse Nardin horloge: Achterkant van het nieuwe Ulysse Nardin horloge Diver Chronograph in 44 mm - kaliber UN-150
Achterkant van het nieuwe Ulysse Nardin horloge Diver Chronograph in 44 mm – kaliber UN-150 (bron)

De meeste prominente Ulysse Nardin Diver is de Hammerhead Shark Limited Edition

De meest prominente van de drie nieuwe Divers is duidelijk het Diver Chronograph 44mm Hammerhead Shark Limited Edition-model, dat naast het gebruik van een andere colorway en caseback, ook een speciale nummerplaat op de zijkant van de behuizing toevoegt, en de omtrek van een hamerhaai op de rubberen band.

Ulysse Nardin horloge: Ulysse Nardin horloge Diver Chronograph 44 mm Hammerhead Shark Limited Edition
Ulysse Nardin horloge Diver Chronograph 44 mm Hammerhead Shark Limited Edition (bron)

Met dit model zet Ulysse Nardin de trend voort om zijn speciale editie duikhorloges te vernoemen naar iconische haaien, nadat zij eerder de Diver Great White 44 mm en de Diver Blue Shark 42 mm hadden uitgebracht.

Het is ook een voortzetting van het gebruik van de in Le Locle gebaseerde fabrikant van de speciale, blauw-rode Hammerhead-colorway die het ook op eerdere horloges heeft gebruikt – en die het waarschijnlijk zal blijven gebruiken voor toekomstige speciale edities.

Prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Ulysse Nardin Diver horloges

Het Hammerhead-model begint met prijzen van € 11.900 euro en zal worden beperkt tot 300 genummerde edities, terwijl het niet-gelimiteerde titaniummodel € 11.500 kost en het roségoud, ook niet-beperkte Ulysse Nardin horloge, een stuk hoger ligt op € 38.500.

Voor meer informatie over deze nieuwe uitgaves, zie ook de website van Ulysse Nardin met deze nieuwe Diver Chronograph horloges in 44 mm.

✔️ Verder lezen? Zie ook deze Ulysse Nardin horloges.

Bronnen o.a. Monochrome (EN), WatchILove (EN), WatchTime (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *