skip to Main Content
Het Nieuwe TAG Heuer Horloge Monaco Heuer 02: Nu Met Beweging Uit Eigen Productie

TAG Heuer voltooit de viering van het 50-jarig jubileum van zijn iconische Monaco-chronograaf met het eerste uurwerk van Monaco dat voorzien is van de Calibre Heuer 02 Manufacture-beweging van het merk. Een schitterend TAG Heuer horloge!

Op deze manier wordt de Monaco voor het eerst in zijn halve eeuwgeschiedenis aangedreven door een eigen productiebeweging, de innovatieve Calibre Heuer 02 die TAG Heuer in 2017 lanceerde.

Vanwege de unieke vierkante vorm van de Monaco moesten de horlogemakers van TAG Heuer aan de slag om het interieur van de behuizing opnieuw te ontwerpen, om dit productiekaliber te huisvesten.

Tag Heuer horloge: De nieuwe Monaco Heuer 02 is voorzien van het eigen Calibre Heuer 02
De nieuwe Monaco Heuer 02 is voorzien van het eigen Calibre Heuer 02 (bron)

Naast deze belangrijke technische wijziging, heeft de nieuwe Monaco Heuer 02 ook een enigszins vernieuwde wijzerplaat, die anders blijft dan de wijzerplaat van de Calibre 11 Monaco, het model met de kroon aan de linkerkant van de behuizing zoals het eerste Monaco-model van 1969.

Funcites van het nieuwe Monaco Heuer 02 horloge

Het Tag Heuer horloge is waterbestendig tot 100 meter / 330 voet. De roestvrijstalen kast van de Monaco Heuer 02 meet 39 mm x 39 mm en wisselt fijn geborstelde en gepolijste oppervlakken af met een afgeschuind en licht gewelfd saffierglas met anti-reflecterende coating.

De sportieve wijzerplaat op deze nieuwe Tag Heuer Monaco 02 (bron)

De stralende blauwe PVD zonnestraal wijzerplaat heeft bijgewerkte zilveren opaline tellers op 3 en 9 uur, acht drievoudige indexen en een nieuwe permanente tweede indicator boven de datum om 6 uur. Rode accenten op de centrale secondewijzer en chronograaf tegenaanwijzer versterken de sportiviteit van dit model.

Productie caliber in de Monaco Heuer 02, open achterkant met zicht op het uurwerk (bron)

De dunne Calibre Heuer 02 is zichtbaar door de transparante saffierkristallen kast en heeft een frequentie van 28.800 trillingen per uur (4 Hz) met een opmerkelijke vermogens gangreserve van 80 uur.

De nieuw TAG Heuer Monaco Heuer 02 met eigen (in huis) kaliber (video)

Het uurwerk in dit nieuwe TAG Heuer horloge

Calibre: TAG Heuer eigen kaliber 02
Functies: uren, minuten, seconden, datum; 12 uur chronograaf
Diameter: 31 mm
Gangreserve: 80 uur
Wikkeling: automatisch
Frequentie: 28.800 VPH / 4 Hz
Juwelen: 33
Aanvullende details: Kolomwiel met verticale koppeling

TAG Heuer horloge: De Monaco Heuer 02 in het donker, voorzien van Luminova
De Monaco Heuer 02 in het donker, voorzien van Luminova (bron)

Prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe Monaco Heuer 02

Dit nieuwe TAG Heuer horloge is afgestemd op een marine alligator lederen band met navy stiksels bevestigd aan de pols met een roestvrijstalen vouwsluiting. De prijs voor de TAG Heuer Monaco Heuer 02 (ref. CBL2111.FC6453) bedraag € 5.400 euro (US $ 5.950). Dit betreft geen gelimiteerde editie.

Naast deze nieuwe release introduceert TAG Heuer een laatste “final” editie van de Calibre 12-beweging die beperkt is tot slechts 1.000 stuks. Binnenkort daarover meer!

Voor meer informatie over deze laatste uitgaven van de Monaco, zie ook de website van Tag Heuer.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over TAG Heuer horloges.

Bronnen o.a. Ablogtowatch (EN), Monochrome (EN), TimeandWatches (EN), WorldTempus (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *