skip to Main Content
Vintage Horloge Met Look Van De Jaren 1930 Voor De Moderne Man: Longines Heritage Classic “Sector Dial”

De winnende heritage collectie wordt uitgebreid met een nieuw Longines horloge. Zeer behendig weet men met een knipoog de liefhebbers van dit soort op vintage geïnspireerde horloges aan te spreken.

Sector wijzerplaathorloges zijn enkele van de meest elegante van alle vintage horlogescènes. Daterend uit de jaren 1930 maar ook te vinden op uurwerken uit de jaren 1940, omvat het ontwerp een wijzerplaat die tweemaal in tweeën gedeeld is met twee loodrechte lijnen, een verticale van 12 tot 6 uur, en de andere horizontaal van 9 uur tot 3 uur.

Deze verdeling van de wijzerplaat in ‘sectoren’ van 3 uur gaat vaak gepaard met dunne, geblauwde stalen wijzers (die toen populair waren), wat zorgt voor een uiterst elegante, ingetogen uitstraling.

Longines horloges: De nieuwe uitgave van Longines met de Longines Heritag Classic "Sector dial"
De nieuwe uitgave van Longines met de Longines Heritage Classic “Sector dial” (bron)

Moeilijk te vinden in topconditie op de vintage markt, hebben de originele sector wijzerplaathorloges vaak een duurdere uitstraling vergeleken met modellen uit dezelfde periode met meer gangbare wijzerplaten. De uurwerken van Longines behoren hierbij tot de beste voorbeelden.

Nieuwe uitgave met nouveau-vintage ontwerp door Logines met de Heritage Classic

Van dezelfde mensen die ons de Legend Diver, de Skin Diver en de BigEye Chronograph hebben gebracht, is de nieuwe Heritage Classic een prachtig Longines horloge op de vintage-geïnspireerde tijd. Een model met een heldere sector wijzerplaat naar de populariteit in de jaren rond 1930 en in dit geval omringd door een 38,5 mm geborsteld stalen kast.

Het horloge heeft een wijzerplaat verdeeld in sectoren met een zilveren opaline binnenschijf en een teller voor subseconden – Arabische cijfers staan op de hoofdposities boven een gesatineerde zilveren schijf. Aangedreven wordt het Longines horloge door de nieuwe en exclusief voor Longines cal. L893.5 (gebaseerd op de ETA A31.501) uurwerk met een silicium balansveer. Dankzij de positie van Longines binnen de Swatch-groep beschikt de L893.5 (die via ETA bekend staat als de A31.501) over een siliciumbalansveer en een indrukwekkende vermogensreserve van 64 uur.

Longines horloges: Links de oude versie van Longines uit 1934, rechts de nieuwe Heritage Classic "Sector Dial"
Links de oude versie van Longines uit 1934, rechts de nieuwe Heritage Classic “Sector Dial” (bron)

Het beste van alles, de roestvrijstalen kast heeft een diameter van 38,5 mm – hoewel groter dan een vintage origineel, is dit de perfecte maat voor een eigentijdse verbeelding van de elegante sector wijzerplaat. De Heritage Classic wordt geleverd met naar keuze: blauwe of matzwarte lederen band met beige stiksels en een lederen NATO-band met denimeffect in antraciet of blauw, evenals een bijgeleverde tool om de horlogeband mee te verwisselen.

Belangrijke eigenschappen van de Longines Heritage Classic “Sector dial”

Referenties: Heritage Classic (ref. L2.828.4.73.0 en L2.828.4.73.2)
Diameter kast: 38,5 mm
Materiaal: staal
Waterbestendigheid: 30m

Uurwerk: L893.5
Functies: uren, minuten, seconden
Frequentie: 25.200 bph (3.5Hz)
Wikkeling: automatisch
Gangreserve: 64 uur

Band: kalfsleer met gesp
Beschikbaarheid: vanaf het vierde kwartaal van 2019
Prijs: € 2.020 (US $ 2.150 of 3.180 Singaporese dollars)

Lees meer op GearPatrol (EN), Hodinkee (EN), MonochromeWatches (EN), Watchtime (EN), WatchesbySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *