skip to Main Content
Omega Onthult De No Time To Die Seamaster Diver 300M 007 Editie

Introductie van het nieuwe Omega horloge Seamaster Diver 300M 007 editie – een nieuwe onbeperkte reeks van het aloude spionagehulpmiddel bij uitstek.

Omega heeft het horloge onthuld dat James Bond zal dragen in de 25e aflevering van de 007-franchise, de film No Time To Die, die op 3 april 2020 wordt uitgebracht.

Het nieuwe Omega horloge voor James Bond: de Seamaster Diver 300M 007 Editie (video)

Het horloge treedt in de voetsporen van de eerdere Omega horloges die geselecteerd zijn voor de super spion, welke begon met een kwarts aangedreven Professional Diver 300M uitgekozen door Pierce Brosnan’s Bond voor GoldenEye van 1995. Dit keer zal Daniel Craig opnieuw een Seamaster dragen, voor zijn vijfde uitje in deze rol als James Bond.

Het Seamaster-assortiment werd gelanceerd in 1948 en heeft sindsdien dienst gedaan in een aantal verschillende gedaantes, die allemaal hun bestaan te danken hebben aan het originele CK2129-militaire model dat geliefd is bij piloten en de Senior Service.

Het Omega horloge in deze nieuwe Seamaster Diver 300M variant is iets slanker
Het Omega horloge in deze nieuwe Seamaster Diver 300M variant is iets slanker (bron)

Het Seamaster-model gedragen door commandant Bond is gebaseerd op de Diver 300M-serie die in 1993 werd gelanceerd en gezien zijn ervaring in de rol, vroeg Omega aan de acteur Daniel Craig om input over het ontwerp van het nieuwe horloge.

Het resulteerde in een slankere, lichtere constructie: de 42 mm kast is gemaakt van Grade 2 titanium, net als de gaas armband (hoewel aanhangers van de “militaire look” ongetwijfeld zullen kiezen voor zijn donkerbruine, grijze en beige gestreepte Nato-band met 007 -gegraveerde lus).

Naast het gebruik van titanium, is de saffierkoepel van het horloge enigszins afgeslankt en de wijzerplaat, die netjes de trend voor “antieke” uurwerken met zijn “tropische” patina-effect oppakt, is gemaakt van aluminium met een bijpassende bezel in de hetzelfde materiaal.

Omega horloge voor liefhebbers

Voor liefhebbers van speciale edities biedt de achterkant van de behuizing een overvloed aan gegraveerde referentiepunten: “0552” is het codenummer dat is opgegeven voor marinepersoneel, waarbij “923 7697” het nummer is voor het horloge van een duiker. De letter “A” is een code die wordt gebruikt om een ​​horloge met een ingeschroefde kroon aan te duiden. Het is duidelijk dat “007” verwijst naar het agentnummer van James Bond en het nummer “62” is het jaar van de allereerste James Bond-film.

Omega horloge: Diverse nummers ter referentie op het nieuwe Omega Seamaster horloge
Diverse nummers ter referentie op het nieuwe Omega Seamaster horloge (bron)

Om al deze decoratieve elementen in de juiste uitlijning te houden, is Omega’s gepatenteerde “Naiad Lock” -beveiligingssysteem, dat in 2016 werd gelanceerd om overmatig vastdraaien van de achterkant van de schroefkoffer te voorkomen. Daarachter bevindt zich de Co-Axial Master Chronometer Calibre 8806 van Omega, die een COSC-gecertificeerde beweging biedt met anti-magnetische eigenschappen die verder geniet van een garantie van vijf jaar.

De officiële trailer van de nieuwe James Bond: No Time To Die – vanaf april 2020 in de bioscoop (video)

De nieuwe Seamaster Diver 300M 007-editie verschijnt niet alleen op het scherm, maar wordt vanaf februari 2020 in een niet-gelimiteerde serie beschikbaar gesteld.

Eigenschappen van de nieuwe Omega Seamaster Diver James Bond 007 editie

Merk: Omega
Model: Seamaster Diver 300M 007 editie
Referentienummer: 210.90.42.20.01.001
Diameter: 42 mm
Dikte: 13,15 mm

Materiaal kast: Titanium
Wijzerplaat kleur: Mat zwart
Indexen: gebruinde lichtgevende

Lume: Ja
Waterbestendigheid: 300 meter
Band / armband: bijpassende titanium mesh armband met vouwsluiting of beige nylon NATO-band

Uurwerk in de nieuwe Omega Seamaster Diver James Bond 007 editie

Kaliber: Omega 8806
Functies: uren, minuten, seconden, helium-ontsnappingsklep,
Diameter: 26 mm

Gangreserve: 55 uur
Wikkeling: automatisch
Frequentie: 25.200 vph
Juwelen: 35
Chronometer gecertificeerd: METAS Master Chronometer gecertificeerd
Aanvullende details: Antimagnetisch tot 15.000 gauss

Prijs Omega Seamaster Diver 300M 007 editie “No Time To Die”

De nieuwe Omega Seamaster Diver 300M 007-editie heeft een prijs van EUR 7.630 op NATO-band en EUR 8.640 op titanium mesh horlogeband.

Voor meer informatie zie ook de website van Omega Watches.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over horloges van Omega.

Bronnen o.a. Fratello (EN), GQMagazine (EN), Hodinkee (EN), Monochrome (EN), ProfessionalWatches (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *