skip to Main Content
De Omega Seamaster Diver 300M: Het 007 James Bond Horloge Voor Het 50-jarig Jubileum Van ‘On Her Majesty’s Secret Service’

Omega heeft al een groot jaar achter de rug en viert 50 jaar van de Moonwatch en de eerste stappen van de mensheid op de maan.En omdat het nieuws van de nieuwe Bond-film dagelijks uit de set lijkt te lekken – zie het laatste hier – hebben we ook al vroeg een glimp opgevangen van het mogelijke Omega-horloge dat in de volgende film om de pols van Daniel Craig verschijnt, die het titelpersonage speelt.

Omega’s eerbetoon aan 007 James Bond

Vandaag introduceert Omega namelijk een nieuwe limited-edition Seamaster ter ere van 50 jaar sinds de release van On Her Majesty’s Secret Service, de vijfde James Bond-film die verscheen na de aftrap van de ultra-succesvolle filmserie in 1962 met Dr. No.

Omega Seamaster horloge: Omega Seamaster Diver 300M: het 007 James Bond horloge voor het 50-jarig jubileum in giftbox
Omega Seamaster Diver 300M: het 007 James Bond horloge voor het 50-jarig jubileum in giftbox (bron)

Voor een snel overzicht van de horloges die James Bond in de hele serie heeft gedragen in het herdenking van 56 jaar Bond, James Bond: bekijk dit overzicht van vorig jaar met een complete reeks horloges gedragen op het scherm door ‘s werelds meest beroemde fictieve spion.

James Bond heeft niet altijd een Omega gedragen zoals beschreven in bovengenoemd artikel; het in Biel, Zwitserland gevestigde merk arriveerde samen met de ultra-elegante versie van Pierce Brosnan van de beroemde fictieve spion in GoldenEye van 1995.Niet verrassend koos Omega een sportieve Seamaster Diver 300M uit de 2019-collectie geïntroduceerd tijdens het Time to Move-evenement van de Swatch Group als basismodel, van waaruit de ontwerpers van het merk een verscheidenheid aan coole details met 007-thema hebben toegevoegd.

Dit horloge wordt aangeboden in roestvrij staal met een diameter van 42 mm en heeft een zwarte PVD-gecoate zwarte keramische wijzerplaat met een spiraalvormige borsteling die het ontwerp van de oculus-pistoolloop repliceert en een 9 mm kogelkop aan het begin van elke Bond-film. Dat leuke detail is waarom de verharde keramische wijzerplaat de toegevoegde coating nodig had: keramiek is te moeilijk om een dergelijk ontwerp in te snijden, dus werd het in plaats daarvan in de coating “gesneden”.

James Bond horloge Omega Seamaster 300M in gelimiteerde oplage

De editie is beperkt tot 7.007 stuks – het individuele nummer van elk horloge wordt weergegeven op een 18-karaats geelgouden plaat aan de kastzijde – en Omega speelt zoals gewoonlijk ook elders met het 007-thema.

Omega horloge Seamaster 300M: James Bond Omega Seamaster 300M diver in gelimiteerde oplage 7.007 stuks
James Bond Omega Seamaster 300M diver in gelimiteerde oplage 7.007 stuks (bron)

Hetzelfde gele goud werd gebruikt om de handen en wijzerplaten te maken, inclusief die om 12 uur, een geïnspireerde replica van het wapen van de fictieve Bond-familie. Op de zevende dag van de maand wordt ‘7’ in het datumvenster weergegeven in het lettertype 007 logo.

Omega Seamaster Diver 300M met 007 details op de wijzerplaat, indexen en datumvenster (bron)

En er is een verborgen “50” in de Super-LumiNova van de marker om 10 uur, die alleen verschijnt bij weinig licht wanneer de lichtgevende stof gaat werken.

Super-Luminova met “verborgen” element op 10 uur bij de James Bond 007 Omega Seamaster Diver 300M (bron)

De Seamaster 300M Diver met een diameter van 42 mm wordt geleverd met een rubberen band en wordt geleverd in een mooie zwarte doos met pistool patronen en kogelkop knoppen om hem te openen. Natuurlijk, net als alle 300M Divers van de nieuwe generatie, is dit horloge Master Chronometer-gecertificeerd. Dit betekent dat het bestand is tegen magnetische velden tot 15.000 gauss en een nauwkeurigheid heeft van gemiddeld 0-5 seconden per dag. Oh, en natuurlijk heeft het een waterbestendigheid van 300 meter. Zeer James Bond waardig dus.

Eigenschappen van de nieuwe Omega Seamaster 300M

Merk: Omega
Model: Seamaster 300M Duiker
Referentie: 210.22.42.20.01.004
Wijzerplaat: Zwart met geweerloopgravure (PVD zwarte afwerking), gouden uurmarkeringen en wijzers.
Materiaal kast: Roestvrij staal, keramische ring
Case afmetingen: Diameter: 42 mm
Kristal: Saffier
Kast achterkant: Transparante achterkant van de behuizing
Beweging: Calibre 8800, gangreserve: 55 uur, Zelfopwindende beweging, 25600 vph
Waterbestendigheid: 300 meter
Band: Rubberen band + roestvrij stalen armband
Functies: Tijd, duikring
Prijs: € 6.100 € (inclusief belastingen)
Garantie: 5 jaar internationale garantie
Oplage: Beperkt tot 7007 stuks

Omega horloge: James Bond 007 Omega Seamaster 300M Diver - achterkant horloge
James Bond 007 Omega Seamaster 300M Diver – achterkant horloge (bron)

Prijzen en beschikbaarheid van het Omega horloge ter ere van James Bond

Het Omega horloge ter ere van James Bond wordt geleverd in een zwarte doos versierd met het geweerpatroon en kogel koppen. In de doos vindt je ook een roestvrijstalen armband en een wisselgereedschap. Verder heeft Omega een reistas in Bond-stijl eraan toegevoegd.

Omega’s eerbetoon aan James Bond: de Omega Seamaster Diver 300M in oplage van 7.007 stuks

Dit horloge kost € 6.100 in Europa en $ 6.500 (plus belasting) in de Verenigde Staten en is direct beschikbaar voor aankoop.

Voor meer informatie zie ook OmegaWatches.

Lees meer op Forbes (EN), ABlogToWatch (EN), Hodinkee (EN), FratelloWatches (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *