skip to Main Content
Panerai Kondigt Met Pam.Guard Toonaangevende Garantie Termijn Van Acht Jaar Op Alle Horloges Aan

Panerai heeft een nieuwe after-sales service genaamd Pam.Guard onthuld, die een garantie van acht jaar op al zijn horloges biedt. Pam.Guard biedt een verlenging van de internationale beperkte garantie van 2 jaar tot acht jaar op alle polshorloges. Panerai is het vierde merk in de Richemont-stal met een garantie van acht jaar na Jaeger-LeCoultre, Cartier en IWC. Komt jouw Panerai horloge in aanmerking?

Het nieuwe programma gaat van start vanaf dinsdag 26 november 2019 en is niet alleen van toepassing op nieuwe horloges. Elk Panerai horloge gekocht bij een geregistreerde Panerai-dealer tot twee jaar vóór deze datum kan worden ingeschreven in het zorgprogramma en biedt de uitgebreide garantie. Daarnaast profiteer je dan ook van verdere Pam.Guard-diensten inclusief gepersonaliseerde nieuwsbrieven en meeslepende ervaringen via meerdere mobiele platforms waarmee je als klant je verder kunt verdiepen in de kennis van Panerai als je favoriete merk.

Panerai horloge: Panerai horloges tot 2 jaar geleden gekocht kun je nu aanmelden voor Pam.Guard
Panerai horloge tot 2 jaar geleden gekocht kun je nu aanmelden voor Pam.Guard (bron)

De CEO van Panerai gefascineerd door Laboratorio di Idee

Jean-Marc Pontroué werd in april 2018 benoemd tot CEO van Panerai na bijna twee decennia bij Richemont, inclusief stints bij Montblanc, en meest recentelijk als directeur bij Roger Dubuis voor zes jaar.

Panerai horloge: Jean-Marc Pontroué werd in april 2018 benoemd tot CEO van Panerai
Jean-Marc Pontroué werd in april 2018 benoemd tot CEO van Panerai (bron)

“Toen ik bij Panerai kwam, was ik gefascineerd door het Laboratorio di Idee, omdat ik altijd van dit idee heb gehouden om grenzen te verleggen,” zei Pontroué. “Voor mij betekent dit niet alleen het verleggen van technische grenzen met onze horloges, maar ook in termen van de ervaring die we onze klanten bieden.”

Hij voegde eraan toe: “De industrie heeft een garantie van twee jaar als benchmark en ik wilde een van de weinige bedrijven zijn die de grenzen verlegt. Bij Panerai hebben we al veel vertrouwen in de kwaliteit van onze bewegingen, dus het was logisch dat we deze stap zetten. We hebben natuurlijk al enige ervaring met lange garanties, nadat we een paar jaar geleden de Lab-ID™ hebben gelanceerd, die beroemd werd met een garantie van 50 jaar. ”

Horlogemerk Panerai heeft een enorme fanbase met de Paneristi

De Paneristi, de onafhankelijke online groep van Panerai-fans, is altijd behulpzaam bij het bepalen van de richting van het merk. De groep Panerai die-hards is, volgens de heer Pontroué, “alsof er 30.000 mensen op onze marketingafdeling zitten” en helpt Panerai om “niet alleen productgericht, maar ook klantgericht te zijn.”

Interview met CEO Jean-Marc Pontroué, o.a. over de trouwe fanbase met Paneristi (video)

Pontroué voegde eraan toe: “We houden ervan pioniers te zijn in Richemont, maar vooral in Panerai, waar we nieuwe ideeën testen, maar ook luisteren naar onze klanten, of het nu millennials zijn of klanten die al vele jaren Panerai kopen. We willen dat ze leren over de geschiedenis van Panerai en het Italiaanse leger, maar ook dat ze alles begrijpen wat het merk doet om voorop te blijven lopen in de uurwerken. ”

Voor meer informatie over de nieuwe garantiemogelijkheid Panerai, zie de uitleg over Pam.Guard op de website.

Bronnen o.a. ABlogtoWatch (EN), Revolution (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *