skip to Main Content
Phillips Horloge Veiling: Marlon Brando’s ‘Apocalypse Now’ Rolex GMT-Master Geveild Voor $ 1,95 Miljoen, Jack Nicklaus’ Rolex Day Date Levert $ 1,2 Miljoen Op.

Ze deden veilingmeester Aurel Bacs een aanbod dat hij niet kon weigeren. Een anonieme telefonische bieder betaalde $ 1,95 miljoen voor de Rolex GMT-Master van Marlon Brando, die door de legendarische acteur gedragen werd in de film Apocalypse Now.

Horloge geveild: Brando kreeg tijdens het filmen te horen dat hij het horloge moest verwijderen omdat het er te gepolijst uitzag voor zijn personage, kolonel Walter E. Kurtz, maar hij hield het toch aan en verwijderde in plaats daarvan de ring om beter bij de rol te passen.
Brando kreeg tijdens het filmen te horen dat hij het horloge moest verwijderen omdat het er te gepolijst uitzag voor zijn personage, kolonel Walter E. Kurtz, maar hij hield het toch aan en verwijderde in plaats daarvan de ring om beter bij de rol te passen. (bron)

Het horloge is opmerkelijk omdat het de 24-uurs bezel mist waar GMT-Master om bekend staat – Brando zou het op de set van de film hebben losgemaakt – en vervolgens zijn naam op de achterkant hebben ingeschreven. Het stuk werd door Rolex-verzamelaars als vermist beschouwd totdat het op de veiling kwam tijdens de verkoop van Phillips Game Changers gisteren in New York op 10 december.

Horloge Marlon Brando: De achterkant van de Rolex Day Date van Marlon Brando, waarbij hij tijdens de film "Apocalypse Now" zijn naam op de achterkant van het horloge schreef.
De achterkant van de Rolex GMT-Master van Marlon Brando, waarbij hij tijdens de film “Apocalypse Now” zijn naam op de achterkant van het horloge schreef. (bron)

Het horloge, aangeboden op de veiling door de dochter van de Godfather acteur Petra Brando Fischer, brak het record voor een GMT-Master referentie 1675 op een veiling. De opbrengst van de verkoop en de commissie van veilinghuis Phillips worden gedoneerd aan de Brando Fischer Foundation die kinderen in armoede helpt.

Bieden op het kavel duurde bijna even lang als de lengte van de film waarin het horloge werd vertoond. Drie bieders – twee aan de telefoon en een internetbieder in Japan – verhogen het aantal in stappen van $ 10.000. Geduldig in de veilingzaal van New York dunde deze uit met bieders, waarna de Japanse bieder stopte en de telefonische bieder de veiling verkoop van een van de beroemdste uurwerken van Hollywood won.

Ook de Rolex Day Date van golfer Jack Nicklaus leverde goud geld op

Twaalf kavels eerder op de avond werd een Rolex Day-Date in goud van golfer Jack Nicklaus verkocht voor $ 1,22 miljoen inclusief commissie. Het horloge is mogelijk het beroemdste exemplaar van de Rolex Day-Date, nadat het bij een meerderheid van de 18 golf majors die hij won werd gefotografeerd om Nicklaus’ pols.

Jack Nicklaus droeg nooit een horloge, totdat hij deze Rolex Day-Date kreeg. Vervolgens droeg hij hem 50 jaar en won er de 18 grootste golf toernooien ter wereld mee
Jack Nicklaus droeg nooit een horloge, totdat hij deze Rolex Day-Date kreeg. Vervolgens droeg hij hem 50 jaar en won er de 18 grootste golf toernooien ter wereld mee (bron)

“Vanaf april 1967 droeg ik dat horloge 50 jaar. Het was echt een deel van mij.” – Jack Nicklaus

Voorafgaand aan onze aanstaande Game Changers-veiling in New York, deelde Jack Nicklaus het verhaal van de eerste horloge die hij ooit bezat. Alle opbrengsten van de verkoop van Nicklaus ‘gewaardeerde Rolex Day-Date komen rechtstreeks ten goede aan de Nicklaus Children’s Health Care Foundation.

Voor meer informatie veiling in New York en de horloge stukken die geveild zijn, bekijk de website van de Phillips.

Bronnen o.a. Fortune (EN), WeeklyReviewer (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *