skip to Main Content
Een Parijse Dief Heeft Dit Richard Mille-horloge Van $ 830.000 Zo Van De Pols Van Een Japanse Zakenman Gestolen

Het blijkt een keerzijde te hebben om een opvallend uurwerk te dragen – het kan namelijk ook direct van je pols worden gestolen. Dat is de les die een Japanse zakenman leerde. Een diep greep tijdens een rookpauze zijn Richard Mille horloge, net buiten een high-end vijf sterren hotel in Parijs.

Volgens CNN stapte het slachtoffer maandagavond rond 21.00 uur uit het chique vijfsterrenhotel Napoléon – op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe en Champs-Elysées – om een sigaret te roken. Hij werd benaderd door een man die hem om een sigaret vroeg en toen hij dat wilde doen, trok de dief het horloge van zijn pols en ging er vandoor.

De Richard Mille RM 51-02 “Diamond Twister”, deze week gestolen in Parijs (bron)

Het gestolen uurwerk was van de Zwitserse horlogemaker Richard Mille, een merk dat regelmatig “snoepjes” voor je pols produceert met zes cijfers en grote namen als Odell Beckham Jr. en Drake tot zijn fanbase rekent.

Richard Mille horloge: Afbeelding van de Richard Mille RM 51-02 "Diamond Twister" in 2015 op de SIHH getoond
De Richard Mille RM 51-02 “Diamond Twister” in 2015 op de SIHH getoond (bron)

Het model van de zakenman was een opvallende verschijning: een Tourbillon Diamond Twister, die elke centimeter bedekt is met diamanten gerangschikt in een verleidelijke spiraal. (Blijkbaar te aantrekkelijk voor sommigen.) De verkoopprijs van dit Richard Mille horloge ligt maar liefst op zo’n € 750.000 euro (ofwel +/- $ 830.000 US dollar) en vanwege deze hoge waarde is de zaak overgedragen aan een Task Force van de Franse autoriteiten welke gespecialiseerd is in de georganiseerde misdaad.

Richard Mille horloge: Het volledige Richard Mille horloge is voorzien van diamanten, vandaar de "Diamand Twister"
Het volledige Richard Mille horloge is voorzien van diamanten, vandaar de “Diamand Twister” (bron)

Helaas staat dit incident niet op zichzelf. De politie van Parijs vertelde aan CNN dat in de eerste acht maanden van dit jaar maar liefst 71 diefstallen van duurdere horloges werden gemeld in de Franse hoofdstad. De meeste overvallen vinden plaats in het luxe 8e arrondissement, waar een aantal luxe winkels en Ritz achtige vijfsterrenhotels staan.

Richard Mille horloge: Zelfs de kroon van deze Richard Mille RM51-02 "Diamond Twister" is volledige voorzien van diamanten
Zelfs de kroon van deze Richard Mille RM51-02 “Diamond Twister” is volledige voorzien van diamanten

Er zit ook goed geld in: high-end uurwerken kunnen op de zwarte markt worden doorverkocht voor ongeveer 30 tot 50 procent van hun oorspronkelijke waarde. Dat betekent dat deze specifieke dief bijna € 400.000 euro zou kunnen verdienen van het met diamanten bezette horloge. Het Richard Mille van deze Japanse zakenman is tot dusver niet gevonden en lijkt met de noorderzon vertrokken.

Maar het is niet alleen de Stad van de Liefde die aan het horloge gerelateerde hartzeer ervaart. Eerder dit jaar stal een dief een Richard Mille-uurwerk ter waarde van $ 1,3 miljoen van de arm van een toerist die op Ibiza reisde. Gelukkig was dat horloge een ultra-zeldzame RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1, een ontwerp dat Richard Mille alleen in een zeer beperkte oplage van 75 stuks uitbracht – waardoor het bijna onmogelijk is om het te verzilveren.

Richard Mille horloge: De Richard Mille RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1
De Richard Mille RM 50-03 Tourbillon Split Seconds Chronograph Ultralight McLaren F1 (bron)

Misschien is de beste verdediging tegen horologische diefstal om te investeren in een echt uniek horloge dat bijna onmogelijk te verkopen is zonder gepakt te worden?

Voor meer informatie over de (gestolen) Richard Mille horloge RM 51-02 “Diamond Twister”, bekijk de website van Richard Mille.

Lees meer op CNA (EN), CNN (EN), DMarge (EN), Forbes (EN) en RobbReport (EN).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *