skip to Main Content
Het Richard Mille Horloge In Samenwerking Met Pharell Williams Is Letterlijk Het Horloge Van Zijn Dromen

Het Richard Mille horloge, met een astronaut die naar de aarde kijkt op zijn wijzerplaat, kost € 969.000 euro.

Het eerste horloge in de samenwerking van Richard Mille met Pharrell Williams is niet alleen het uurwerk van zijn dromen, het is direct er door geïnspireerd. Afgelopen donderdag werd het Richard Mille horloge onthuld. De wijzerplaat van het horloge toont een astronaut op Mars die naar de aarde kijkt, een beeld dat voor het eerst tijdens een droom bij de zanger Pharell Williams (een enorme fan van Star Trek) binnen kwam.

De samenwerking van Pharell Williams met Richard Mille levert de bijzondere RM52-05 op met astronaut (bron)

Richard Mille horloge met unieke wijzerplaat met Astronaut

Gedoopt met de naam RM 52-05 Tourbillon Pharrell Williams, heeft het nieuwe Richard Mille horloge een van de meest sierlijke decoratieve wijzerplaten die je dit jaar waarschijnlijk zult zien. En het creatieve team van de Zwitserse horlogemaker ging helemaal los om het kosmische tafereel af te beelden en bracht een deskundige graveur, enameler en schilder samen om het kleurrijke portret van de ruimtevaarder en de weerspiegeling van de aarde in zijn vizier tot leven te brengen. Er wordt gezegd dat elke wijzerplaat zo’n 15 uur kostte om te voltooien.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door omhoog te kijken naar de lucht,” zei Williams, die het horloge merk al voor het eerst riep op zijn nummer uit 2006 “Can I Have It Like That”. “Wat is er inspirerender dan alles wat ooit was en alles wat ooit zal zijn? De ruimte, zo voor je ogen. Het is aan een ieder om het te zien. Het was hier vóór de aarde, vóór dit zonnestelsel. En het zal hier ook na ons blijven en niets is zinvoller dan dat. “, zei hij in een verklaring.

Richard Mille horloge RM 52-05 met prachtige wijzerplaat én functies in het horloge
De Richard Mille RM 52-05 met prachtige wijzerplaat én functies in het horloge (bron)

Richard Mille horloge ook weer voorzien van unieke functies

Natuurlijk hebben we het hier over een Richard Mille horloge, dus er is meer aan de RM 52-05 dan een prachtig geïllustreerde wijzerplaat. Er is een handmatige opwindende tourbillon-beweging, een vrijgeveerde balans met variabele traagheid, een snel roterend vat, wikkeltrommeltanden, derde wielrondsel met centraal ingewikkeld profiel en een 42-uur gangreserve. De kroon is ook gemodelleerd naar een raketcapsule en is voorzien van een rubberen ring die een Mars voertuig-band voorstelt.

Richard Mille horloge: De bijzondere kroon en achterkant van het Richard Mille horloge RM52-05 met Pharell Williams
De bijzondere kroon en achterkant van het Richard Mille horloge RM52-05 met Pharell Williams (bron)

Het uurwerk bestaat ook uit ruimtetijdperk materialen zoals rood goud, bruin cermet (een combinatie van keramiek en metaal), wit goud bezet met diamanten en Grade 5 Titanium. De basisplaat beschikt ook over grote inzetstukken van rijke adventurine en glinsterende goudsteen glas, die gecombineerd worden om de ruimte uitstraling op te roepen.

Richard Mille RM 52-05 Pharell Williams Manual Winding Tourbillon (video)

Zoveel zorg en vakmanschap helpen het torenhoge prijskaartje van de RM52-05 met € 969.000 euro te verklaren. Zoals bij de meeste beroemdheden van het Richard Mille horlogemerk, waaronder samenwerkingen met Jackie Chan of Rafa Nadal, is ook deze uitgave van het horloge beperkt. Er worden slechts 30 exemplaren van het horloge gemaakt.

Voor meer informatie zie ook de Richard Mille website.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Richard Mille horloges.

Bronnen o.a. GQ (EN), Hypebeast (EN), RobbReport (EN)

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hey There. I discovered your blog the usage of msn.
    This is an extremely neatly written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read extra of your helpful information. Thank
    you for the post. I will definitely return.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *