skip to Main Content
Richard Mille Horloge RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini:   Samenwerking Met De Italiaanse Voetbalcoach Voor Zo’n € 170.000 Euro

Wel een wat dure nieuwe manier om de score bij te houden.

Richard Mille weigert in een hokje te worden gestopt. De avant-gardistische horlogemaker onderbrak net zijn lange reeks van horloges maken voor liefhebbers van snelle auto’s, met een uurwerk dat perfect is voor op het veld.

De nieuwe RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph bouwt voort op een polshorloge, de RM 11-01, uitgebracht in 2013 en genoemd naar Roberto Mancini, de hoofdcoach van Squadra Azzurra, het Italiaanse nationale voetbalteam. Dat horloge, gebouwd in samenwerking met Mancini, werd ontworpen om de tijd bij te houden tijdens een voetbalwedstrijd en had een speciale wijzerplaat voor het bijhouden van halftijd, extra tijd en overuren.

Richard Mille horloge: De Richard Mille RM11-01 (links) naast de nieuwe RM11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini
De Richard Mille RM11-01 (links) naast de nieuwe RM11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini (bron)

Mancini legde de noodzaak uit voor een polshorloge met zo’n gedetailleerd niveau van tijdregistratie als volgt: “Elke minuut, elke seconde is kostbaar en kan de uitkomst van een wedstrijd tenietdoen.”

Richard Mille horloge: Roberto Mancini met om z'n pols de nieuwe Richard Mille RM11-04
Roberto Mancini met om z’n pols de nieuwe Richard Mille RM11-04 (bron)

De RM 11-04 is ook vernoemd naar Mancini, die voor twee jaar Italië verliet om de Sint-Petersburg Zenith te coachen. Zijn terugkeer leidde tot de introductie van een follow-up van de RM 11-01 met een zippy nieuwe look, inclusief een sportieve nieuwe behuizing in het vrijwel onverwoestbare Carbon TNT; in de kleuren van de Italiaanse vlag, Il Tricolore, op de wijzerplaat; en de officiële blauwtint van Squadra Azzura – een opvallende tint – op de ring, kroon, drukknoppen en rubberen band. (De bijnaam van het team is ook wel de “Blue Squad”.)

Richard Mille horloge: Richard Mille horloge, editie Roberto Mancini met functies nuttig voor hem als voetbalcoach
Richard Mille horloge, editie Roberto Mancini met functies nuttig voor hem als voetbalcoach (bron)

Naast het weergeven van uren, minuten, seconden, een oversized datum en maand, beschikt het skeletonized automatisch uurwerk in het hart van de RM 11-04, kaliber RMAC3, over een flyback-chronograaf met centrale minuten teller en variabele rotor en een jaarlijkse kalender om op te starten (wat betekent dat het horloge automatisch wordt aangepast voor maanden met 30 of 31 dagen). De gangreserve varieert tussen 45 en 55 uur, afhankelijk van of de chronograaf ook loopt.

Richard Mille horloge: De achterkant van het nieuwe Richard Mille horloge  RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini
De achterkant van het nieuwe Richard Mille horloge
RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini (bron)

De basisplaat en bruggen van het model zijn allemaal gemaakt van titanium van klasse 5, inmiddels een handtekening van Richard Mille.

De RM 11-04 Automatic Flyback Chronograph Roberto Mancini is te koop voor $ 189.500 en is exclusief verkrijgbaar bij Richard Mille-boetieks wereldwijd.

Zie ook de Richard Mille website voor meer informatie over dit nieuwe RM11-04 horloge.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Richard Mille horloges.

Bronnen o.a. Dupont (EN), EsquireMe (EN), RobbReport (EN), TimeAndWatches (EN), WatchesNews (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *