skip to Main Content
Richard Mille Verwelkomt F1 Coureur Kimi Räikkönen Met De Nieuwe RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Introductie van nieuw Richard Mille horloge: de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen. De Finse coureur Kimi Räikkönen heeft in de autosport een geweldige twee decennia achter de rug. Hij racete met enkele van de grootste teams in de branche, van Benneton en McLaren tot Ferrari en nu Alfa Romeo. Afgezien van zijn talent achter het stuur, staat hij erom bekend te genieten van de fijnere dingen in het leven. Vandaag is hij in voor een traktatie – hij heeft nu zijn eigen Richard Mille – het horloge is naar hem vernoemd.

Luxe horlogemaker Richard Mille heeft zojuist hun nieuwste horloge aangekondigd – de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen.

Het nieuwe horloge zal dit weekend worden gelanceerd tijdens de Singapore Grand Prix, wat toevallig de 307ste start van de Fin in de Formule 1 zal zijn. Tijdens de 18-jarige carrière van de F1-wereldkampioen (in 2007) heeft hij 103 podiumplaatsen gezien.

Richard Mille horloges: De nieuwe Richard Mille RM50-04 "Kimi" Räikkönen
De nieuwe Richard Mille RM50-04 “Kimi” Räikkönen (bron)

Perfect Richard Mille horloge voor F1 Coureur Räikkönen

Het horloge om de pols van Räikkönen is de nieuwe RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph. Dit horloge kan niet perfecter zijn voor de ervaren coureur, omdat het een zeer complexe beweging heeft die een tourbillon combineert met een chronograaf van een seconde.

Richard Mille zijn, dat is niet alles. Het uurwerk is gemaakt van ultralichte materialen zoals Carbon TPT en grade-5 titanium. Uitgebreide skeletisering brengt het gewicht nog verder naar beneden. Als gevolg hiervan weegt het slechts 7 gram. Maak niet de fout om de complexiteit en lichtheid ervan als een indicatie te beschouwen dat het alleen breekbaar is, want dit horloge kan Räikkönen vrij gemakkelijk meenemen op zelfs de ruwste ritten, omdat het is getest en kan het Richard Mille horloge omgaan met schokken tot 5.000 g!

De nieuwe RM 50-04 is uitgerust met een split-second chronograaf tourbillon en een klasse-5 titanium en Carbon TPT uurwerk dat slechts 7 gram weegt.

Weer een zeer bijzondere horloge uitgave van Richard Mille

In de verklaring vanuit Richard Mille gaf men aan:

“Om deze complicaties binnen een enkel mechanisme te combineren was een perfecte transmissie van energie vereist om een foutloze werking te garanderen. De noodzaak om wrijving te verminderen heeft het onderzoeksteam ertoe gebracht het profiel van de tanden op de loop en het tweede rondsel te verbeteren. Dit laatste leidde tot een uitstekende verdeling van het koppel en een geoptimaliseerde output. De combinatie van het tourbillon-echappement en de chronograaf gecombineerd met de ongekende fijne skeletvorming maken dit bijzonder innovatieve horloge de absolute chronograaf-perfectie.”

De kleuren van de Alfa Romeo C38 eenzitter auto worden ook getoond op de ring van dit Richard Mille horloge en de achterkant in witte Quartz TPT.

Richard Mille horloges: De Kimi Raikonen RM50-04 van "Kimi Räikkönen"
De Kimi Raikonen RM50-04 van “Kimi Räikkönen” – gelimiteerde editie (bron)

De luxe horlogemaker zegt dat dit wordt bereikt door 600 lagen silicium met een dikte van elk 45 micron met elkaar te verbinden en ze te impregneren met een witte matrix voordat ze worden verwarmd tot 120 ° C in een autoclaaf. Dit proces geeft het materiaal een zeer hoge weerstand / gewichtsverhouding, niet-allergene eigenschappen en weerstand tegen UV-stralen.

Rode flitsen zijn zichtbaar in de beweging, met name op de Carbon TPT-flens, de chronograaftellers en de gangreserve-, koppel- en functie-indicatoren.

De rang-5 titanium wijzerplaat bevat ook het nummer 7, dat door Räikkönen wordt gedragen tijdens het racen op het circuit.

Maar om aan de pols van een F1-coureur te zitten, moet het horloge iets speciaals hebben: het vermogen om impacts van maar liefst 5000 g krachten te weerstaan. En dit bijzondere Richard Mille horloge heeft absoluut iets speciaals.

Er zijn slechts 30 stuks van dit horloge beschikbaar.

Richard Mille heeft een voorliefde om de motorsport met z’n horloges te combineren

Deze nieuwe samenwerking komt niet als een verrassing. Richard Mille, de CEO van het gelijknamige, luxe horlogemerk houdt van alles wat met motorsport te maken heeft.

In alleen al de Formule 1 werkt Mille samen met coureurs van Charles Leclerc, Felipe Masssa, die zijn eigen Richard Mille-horloge naar hem heeft vernoemd – RM 009 Felipe Massa, Fernando Alonso tot F2-coureur Mick Schumacher, en zowel de F1-teams van Mclaren Racing, Alfa Romeo Racing en Haas F1-team.

Richard Mille maakt slechts 30 stuks van de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen, die verkrijgbaar zijn via hun boetieks wereldwijd. Dit zeer gecompliceerde en technisch zeer geavanceerde horloge kost (maar liefst) $ 1.063.000, ofwel zo’n € 965.000 euro.

Slechts 30 voorbeelden van de limited edition RM 50-04 zullen dus worden vrijgegeven, maar dan is Richard Mille niet bepaald een massaproductie horlogemaker op het beste moment. In plaats daarvan verleggen ze grenzen die nog niemand heeft bereikt – perfect voor de meest gedecoreerde bestuurder van Finland.

De F1 coureur Kimi Räikkönen verteld zelf over het Richard Mille RM 50-04 horloge:

“Wij in Finland staan bekend om onze ‘lef ‘ en vastberadenheid. We hebben er zelfs een woord voor – sisu. In mijn sport is sisu echter niet genoeg. Ik moet vertrouwen op hoogwaardige technologie en teamwerk, maar bovenal moet er pure passie zijn! Richard Mille heeft jarenlang zijn eigen motor aangedreven met alle drie deze – lef, technologische bekwaamheid en vooral plezier. Daarom ben ik meer dan blij om achter het stuur te zitten met de baanbrekende RM 50-04 om mijn pols. ”

Richard Mille horloges: Zijkant van RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph horloge door Richard Mille voor Kimi Räikkönen
Zijkant van RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph horloge door Richard Mille voor Kimi Räikkönen (bron)

Prijzen en specificaties van de Richard Mille RM 50-04 Kimi Räikkönen

Modelnaam: Richard Mille RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen
Kast / Wijzerplaat: 44,50 mm diameter x 49,65 mm hoogte x 16,10 mm dikte, graad 5 titanium
Waterbestendigheid: 50m (5 bar)
Uurwerk: Calibre RM50-03, handmatig opwinden
Functies: uren, minuten, gesplitste seconden chronograaf, totalisator van 30 minuten
Frequentie: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 70 uur
Band: grafeen en rubber
Prijs: +/- € 965.000 euro, beperkte oplage van 30 stuks

Lees meer op EsquireMe (EN), HauteTime (EN), OracleOfTime (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *