skip to Main Content
Seiko Kondigt Prospex The Black Series Limited Edition Aan

Seiko is vrij laat voor het feest met horloges geheel in het zwart; het mist wat nieuwigheid, maar misschien is dat niet zo slecht, omdat het een betere kans krijgt om met wat extra aandacht de zwarte horloges aan te passen in de tijd die inmiddels is verstreken.

Als gevolg hiervan heeft het trio van volledig zwarte limited edition duikers die het bedrijf onlangs heeft aangekondigd, slanke zwarte horlogekasten, wijzerplaten en horlogebanden, maar de markeringen en wijzers zijn nuttig en duidelijk. Zwarte horloges waar de tijd zelfs kan worden gelezen, zelfs onder de uitdagende omstandigheden waaronder ze zijn ontworpen om te dragen … is een goede zaak.

SLA035J1: Diepgaand zwart Seiko horloge

De ster van The Black Series Limited Edition is de SLA035J1. Op het land is het een sportief, zwart nummer met een royale 44,3 mm diameter, met helder oplichtende wijzers en markeringen op de wijzerplaat en bezel, esthetisch aangevuld met rode poppen voor de secondewijzer en waterbestendigheidsgraad, op 300 meter.

SLA035J1: Diepgaand zwart Seiko horloge
SLA035J1: Diepgaand zwart Seiko horloge (bron)

De SLA035J1 wordt aangedreven door de zelfopwindende 8L35-beweging die hacking en handwikkeling mogelijk maakt, met een gangreserve van 50 uur, in een stalen kast met zwarte harde coating en saffierglas met antireflecterende coating aan de binnenkant.

Seiko is van plan zich met de SLA035J1 op de fervente duiker te richten. Op de extreme diepten die de werkomgeving vormen voor professionele duikers, gedraagt ​​het licht zich op een andere manier dan aan de oppervlakte: de bezelmarkeringen zijn opgelicht tot 20 minuten, terwijl de rode secondenwijzer en WR-rating verdwijnen, omdat meer rood licht wordt eerder geabsorbeerd dan gereflecteerd. Op deze manier wordt alleen kritieke informatie – tijd en verstreken tijd niet voorbij de 20 minuten notering – naar voren gebracht. Een doordachte aanraking in een professioneel uurwerk dat nog steeds goed scoort voor de dagelijkse draagbaarheid.

SPB125J1 & SSC761J1: Seiko dekt met deze nieuwe horloges alle gelegenheden

Voor degenen die niet zo diep willen duiken, en we bedoelen ook in hun zakken, hebben SPB125J1 en SSC761J1 met de oranje accenten de prestaties en bruikbaarheid die het grootste deel van wat het leven nodig acht. De SPB125J1 wordt aangedreven door de zelfopwindende 6R35 die ook met de hand kan worden opgewonden, met 50 uur gangreserve. Aan de andere kant wordt de SSC761J1 aangedreven door de zeer slimme V192-chronograaf op zonne-energie met een capaciteit van slechts enkele seconden.

Seiko horloges: SPB125J1 & SSC761J1: Seiko dekt met deze nieuwe horloges alle gelegenheden
SPB125J1 & SSC761J1: Seiko dekt met deze nieuwe horloges alle gelegenheden (bron)

De Seiko Prospex Black Series SPB125J1 (of SBDC095 in Japan) zal een limited edition van 7.000 stuks zijn, vanaf februari 2020 wereldwijd verkrijgbaar en geprijsd op JPY 90.000 of EUR 829.

Snelle feiten: 45 mm diameter x 12,9 mm hoogte – 52,6 mm van oor tot oor – roestvrij staal met een harde zwarte coating – saffierglas – unidirectionele aluminium bezel – 200 m waterbestendig – kaliber 6R35, automatisch, intern, 70 uur gangreserve , 3Hz, 24 juwelen, HMS en datum – zwarte wijzerplaat – siliconen band – ref. SPB125J1 – beperkt tot 7.000 stuks

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over Seiko horloges.

Bronnen o.a. Horologi (EN), Monochrome (EN), Revolution (EN), WatchesBySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *