skip to Main Content
Swatch Introduceert Het Nieuwe Big Bold Jellyfish Horloge

De betaalbare, heldere klassieker uit de jaren 80 is terug en groter dan ooit.

Een van de iconische Swatch-horloges uit de hoogtijdagen van de jaren 1980 was de Jelly Fish (ref. GZ010), die werd onthuld in 1983, hetzelfde jaar dat Swatch zelf werd gelanceerd.

Een kwarts uurwerk volledig blootgesteld in een doorzichtige plastic kast – geaccentueerd met felgekleurde wijzers – de Jelly Fish was een bestseller die samenvatte waar Swatch over ging: zonder franje maar met leuke (vaak kleurige) uurwerken. De Jelly Fish bleef in productie, in welke vorm dan ook – er was zelfs een COSC-gecertificeerde chronometer limited edition (ref. GK124) in 1990 – gedurende meer dan twee decennia.

Nu keert de geest van de Jelly Fish terug als de Big Bold Jelly, in wezen hetzelfde idee maar in een grotere horlogekast.

Release van het nieuwe Swatch horloge

De Big Bold Jelly heeft een quartz uurwerk in een Big Bold-kast, net als de recente beperkte edities die zijn gemaakt in samenwerking met modemerk A Bathing Ape (BAPE). De kast heeft een grote diameter van 47 mm, met de kroon ongewoon op twee uur gepositioneerd.

Maar net als bij de originele Jelly Fish is de behuizing van doorzichtig plastic, terwijl de band doorschijnend van siliconen is. En de handen worden weergegeven in felle kleuren – rood, geel en blauw – met een beetje meer kleur door de vergulde wielen binnen in de beweging.

Swatch horloges: Swatch introduceert het Big Bold Jellyfish horloge opnieuw, nu in groter 47mm formaat
Swatch introduceert het Big Bold Jellyfish horloge opnieuw, nu in groter 47mm formaat (bron)

Feiten en prijs van dit nieuwe Swatch horloge

Naam: Big Bold Jelly Fish
Referentie: Ref. SO27E100

Diameter: 47 mm
Hoogte: 11,75 mm
Materiaal: doorzichtig plastic
Waterbestendigheid: 30m

Uurwerk: kwarts
Functies: uren, minuten en seconden

Band: siliconen met aluminium gesp

Beschikbaarheid: Bij Swatch-winkels
Prijs: € 95 euro (US $ 110)

Een van de meest opvallende ontwerpen van het Zwitserse bedrijf, de Jellyfish krijgt een flinke boost met deze Big Bold-release. Swatch heeft de grootte van zijn kenmerkende transparante plastic kast vergroot tot 47 mm met behoud van de zichtbare quartz-beweging en kleurrijke rode, blauwe en gele wijzers. Afgewerkt met een bijpassende transparante siliconen band.

Voor meer informatie over de Big Bold Jellyfish, zie ook de Swatch website.

Bronnen o.a. CoolMaterial (EN), Maxim (EN), Uncrate (EN), WatchesBySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *