skip to Main Content
TAG Heuer Komt Met De 4e Reeks Limited Edition Ter Ere Van Het 50-jarige Jubileum Van Het Monaco Horloge

TAG Heuer verraste iedereen tijdens BaselWorld door het 50-jarig jubileum van de chronograaf van Monaco niet te vieren met een speciaal Tag Heuer horloge. Echter, kort daarna, begon Tag Heuer met het concept waarbij telkens een van de vijf tributes aan de Monaco gedurende de rest van het jaar worden vrijgegeven.

Tag Heuer horloge: De 4e Limited Edition van de Tag Heuer Monaco in een reeks van 5 edities
De 4e Limited Edition van de Tag Heuer Monaco in een reeks van 5 edities (bron)

We staan nu op nummer vier, vorige week tijdens een Tag Heuer Monaco evenement in Tokio, Japan. Elke editie verwijst naar een specifiek decennium van het bestaan van het TAG Heuer horloge Monaco; deze 4e editie doet dit voor de 2000s. We hebben goede herinneringen aan de jaren 2000 en het is nauwelijks te geloven dat het inmiddels alweer bijna 20 jaar geleden is. Laten we deze 4e gelimiteerde editie van Monaco verder uit lichten.

TAG Heuer beloofde ons vijf nieuwe modellen ter ere van 50 jaar Monaco gedurende 2019. Elke editie wijst op een zeker decennium van motorsport en cultuur dat het horloge in productie is geweest. Deze editie viert het tijdperk van 1999-2009.

De 4e Gelimiteerde Editie van het Tag Heuer Monaco met het kaliber 11 uit 1969

Het traditionele Heuer-logo werd gebruikt in plaats van de moderne TAG Heuer-branding die op andere horloges in de line-up te vinden is, en de naleving van het oorspronkelijke ontwerp gaat verder met de pushers aan de rechterkant en de kroon aan de linkerkant. Dat heeft te maken met de opname van de TAG Heuer’s Calibre 11, die zelf een eerbetoon is aan het eigen baanbrekende kaliber van het merk dat in 1969 werd uitgebracht.

De Calibre 11 behoorde tot een fraaie verzameling allereerste automatische chronografen; de Monaco was een van de eerste horloges die op zichzelf een zilveren personage werd, toen Steve McQueen in 1971 de Monaco beroemd droeg in de film Le Mans.

Om het decennium te markeren dat wordt gekenmerkt door het verstrijken van het millennium, hebben de ontwerpers van TAG Heuer een monochromatisch thema gekozen dat bedoeld is om de iconische vorm van de behuizing te benadrukken. Een speling van kleur is aanwezig, door rode en oranje accenten.

Tag Heuer horloge Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series - close up wijzerplaat
Tag Heuer Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series – close up wijzerplaat (bron)

De sportieve wijzerplaat van de Tag Heuer Monaco

De limited edition 1999-2009 ziet er op zichzelf al attent uit, zelfs zonder de overweging dat hij door de eerdere Tag Heuer Viceroy Autavia is beïnvloedt. De witte opaline seconden sub-wijzerplaat en chronograaf minuten teller op een zwarte wijzerplaat houdt vast aan een beproefde monochromatische formule die er niet alleen super uitziet, maar gedurende decennia betrouwbaar en uiterst leesbaar is gebleken. Kijk maar naar een dashboard of cockpit.

Deze Tag Heuer Monaco heeft een diameter van 39 mm en wordt aangedreven door TAG Heuer’s kaliber 11 beweging. Dit betekent dat de kronkelende kroon zich links bevindt, duwers rechts, net als de 1133 referentie die om de pols van Steve McQueen zat. Naast de colorway, zijn er de “1999-2009 Special Edition” en “One of 169” gravures op de achterkant van de behuizing wat dit horloge speciaal maakt.

Tag Heuer horloge Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series - 1 van de 169 stuks
Tag Heuer Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series – 1 van de 169 stuks (bron)

De belangrijkste nieuwigheid op deze Monaco 1999-2009 Limited Edition is de wijzerplaat. De zwarte opaline (gladde textuur) achtergrond met witte opaline sub-wijzerplaten geeft dit horloge een omgekeerde panda-look. Het meest verrassende element is het witte ronde minuten / seconden-nummer, dat zich onderscheidt van de achtergrond en het vierkante ontwerp van het horloge tegengaat.

Het Tag Heuer horloge Monaco van toen naar nu met de 4th Limited Edition 1999 -2009 serie
De Tag Heuer Monaco van toen naar nu met de 4th Limited Edition 1999 -2009 serie (bron)

Meerdere rode en oranje elementen, op de secondewijzer, de punt van minuten / uren wijzers en de 5-minuten markeringen op de cirkelvormige baan, geven dit horloge de laatste race-touch. De toegepaste indexen zijn nog steeds gefacetteerd en horizontaal geplaatst, een kenmerk van vroege Monaco-horloges.

De eigenschappen van dit Tag Heuer horloge Monaco 4th Limited Edition

Merk: TAG Heuer
Model: Monaco 1999-2009 Limited Edition
Diameter: 39 mm
Dikte: 15 mm
Materiaal kast: Roestvrij staal
Wijzerplaat kleur: Zwart en witte opaline wijzerplaat, fijn geborsteld witte opaline tellers, rhodium plated, gepolijst, gefacetteerde toegepaste indexen, rode en oranje elementen op wijzers en wijzers, lichtgevende uren en minuten wijzers en wijzers
Indexen: Toegepast; gepolijste, gefacetteerde indexen
Lume: Super-LumiNova op wijzers en wijzerplaat
Waterbestendigheid: 100 meter
Band / armband: zwart kalfslederen band, gepolijste vouwsluiting in roestvrij staal

Tag Heuer horloge Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series met zwart leren band
Tag Heuer Monaco 4th Limited Edition 1999-2009 series met zwart leren band (bron)

De beweging van de Tag Heuer Monaco 4th Limited Edition

Calibre: Calibre 11
Functies: uren, minuten, seconden, datum en chronograaf met seconden en minuten totalisators
Diameter: 30 mm
Gangreserve: 40 uur
Wikkeling: automatisch
Frequentie: 4 Hz (28.800 vph)
Jewels: 59 juwelen

Prijzen en beschikbaarheid Monaco 4th Limited Edition

Deze TAG Heuer Monaco 1999-2009 Limited Edition wordt gedragen op een klassieke race-geïnspireerde zwarte geperforeerde kalfslederen band met witte stiksels en een gepolijste vouwsluiting in roestvrij staal, met een “Heuer” -logo.

Het Tag Heuer horloge heeft een verkoopprijs van € 5.950 euro. Beschikbaar in gelimiteerde oplage van 169 stuks per serie. Te verkrijgen in de winkels en bij online verkooppunten.

Voor meer informatie zie ook de website van Tag Heuer.

Lees meer op Fratello (EN), Hodinkee (EN), RobbReport (EN), Monochrome (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *