skip to Main Content
De Hoogtepunten: Nieuw TAG Heuer Horloge Carrera Heuer 02T Cortina Edition

TAG Heuer maakt veel horloges, en zo nu en dan wordt de stroom van modeluitrol doorspekt met uitstekende horloges als tijdige herinneringen dat het bedrijf ooit gecentreerd blijft op zijn motto, ‘avant garde’. De Carrera Heuer 02T is een TAG Heuer horloge met memorable faam, waarbij het toen het gelanceerd werd in 2017, al grensverleggend was op tal van fronten.

De onmiddellijke headliner was de prijs, gecombineerd met ‘T’ voor tourbillon. Hier was een tourbillon van een legendarisch Zwitsers horlogemerk, met een wat comfortabelere adviesprijs onder de € 20k – slechts een tiende van de vraagprijs van sommigen in hetzelfde speelveld. Een volgende blik op het specificatieblad Carrera Heuer 02T liet er geen twijfel over bestaan ​​dat TAG Heuer bloedserieus was.

TAG Heuer horloge: TAG heuer Carrera Heuer 02T Cortina Edition in oplage van 10 stuks. Onder de € 20k.
TAG heuer Carrera Heuer 02T Cortina Edition in oplage van 10 stuks. Onder de € 20k. (bron)

Met skeletvorming, Carrera kast en donkere carbon tint, is het TAG Heuer horloge Carrera Heuer 02T gestileerd als een sporthorloge op het scherpst van de snede. Toch draagt ​​het de klassieke complicaties van de chronograaf en tourbillon, waarmee onderweg veel high-end opties kunnen worden aangevinkt: een zelfopwindende geïntegreerde chronograaf met kolomwiel; COSC-gecertificeerde chronometerprecisie; tourbillon op een relatief stevige 4Hz; en een zeer indrukwekkende gangreserve van 65 uur vanaf een enkele trommel in een sporthorloge dat tot 100 meter waterbestendig is. Stoer en hersens, schoonheid en karakter; een hoge complicatie geprijsd en gebouwd voor dagelijks gebruik.

Samenwerking tussen Cortina en het TAG Heuer horloge met de Carrera 02T

“Carrera” en “Cortina” klinkt best aardig en het is mooi om te zien dat de Singaporese retailer de Carrera Heuer 02T heeft gekozen voor deze samenwerking met het TAG Heuer horloge. Het is weer een andere weergave van dit stellaire horloge, en de oranje highlights met prachtige bijpassende lederen horlogeband maken de Carrera H02T Cortina-editie misschien wel de mooiste H02T van het knappe stel.

TAG Heuer horloge: De Carrera H02T Cortina Editie van 45 mm met keramische ring
De Carrera H02T Cortina Editie van 45 mm met keramische ring (bron)

Het is een groot horloge op 45 mm, maar de titanium kast van klasse 5 zorgt voor het gewicht en de keramische ring met precies de juiste hoeveelheid oranje accenten zorgt ervoor dat het horloge de meeste stoten ongeschonden doorstaat. Oranje accenten elders op de Tourbillon-brug, chronograaf wijzers en uurmarkeringen trekken het oog aan en tilt het horloge met slechts een subtiel detail van de stealth-modus monotoon te zijn naar speelser uurwerk. Zeer sportief; en bij rustigere gelegenheden kan de oranje band worden verwisseld voor de zwarte alligator lederen band die ook bij het horloge wordt geleverd.

Hoe opeenvolgende tijden te meten met de TAG Heuer Carrera H02T Cortine Special Edition? (bron)

Mechanisch is de beweging identiek aan de standaard Heuer 02T. Gebaseerd op de CH-80 chronograaf beweging, is het uitgerust met een kolomwiel en verticale koppeling voor de chronograaf.

Belangrijkste eigenschappen en de prijs van het TAG Heuer horloge Carrera 02T Cortina Editie

Ref. CAR5A8F.FC6478

Diameter: 45 mm
Hoogte: 16,4 mm
Materiaal: Zwarte PVD titanium kast met een keramische bezel en stalen kroon en pushers
Waterbestendigheid: 100m

Uurwerk: Calibre Heuer 02T
Functies: uur, minuten seconden, chronograaf
Wikkeling: automatisch
Frequentie: 28.800 of 4Hz
Gangreserve: 65 uur

Band: oranje krokodillenriem met rubberen voering

Prijs: € 17.500 euro

De nieuwste variant van de betaalbare ‘grootse’ complicatie is een limited edition voor Cortina Watch in Singapore. De Carrera Heuer 02T Cortina-editie, gekleed in het oranje en met open achterkant, wordt alleen online aangeboden via de website van de winkel.

De Carrera H02T Cortina-editie is exclusief verkrijgbaar op de website CortinaWatch.online, in een beperkte, genummerde editie van 10 stuks.

✔️ Verder lezen? Lees meer nieuws over TAG Heuer horloges.

Bronnen o.a. Revolution (EN), WatchesBySJX (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *