skip to Main Content
Zenith Onthult Nieuwe Defy Midnight En Land Rover-editie Horloges

Zenith heeft een reeks nieuwe horloges voor mannen en vrouwen aangekondigd, waaronder de nieuwe Defy Midnight-collectie en een uurwerk geïnspireerd op de Land Rover Defender.

De nieuwe Zenith Defy Midnight-collectie voor dames

Als eerste hebben we de Defy Midnight-collectie. Dit assortiment bestaat uit zes verschillende dameshorloges en maakt gebruik van een roestvrijstalen kast van 36 mm en een reeks gezichten verfraaid met diamanten die inspiratie putten uit een sterrenhemel.

Zenith horloges: De nieuwe Zenith Defy Midnight-collectie voor dames
De nieuwe Zenith Defy Midnight-collectie voor dames (bron)

De helft van de collectie heeft ook diamanten op de ring, terwijl de andere drie roestvrijstalen ringen hebben die bij hun kasten en riemen passen. Alle modellen hebben een datumcomplicatie om drie uur en worden allemaal aangedreven door het eigen Elite 670 SK zelfopwindende mechanische uurwerk met een gangreserve van 48 uur.

Wat het meest binnen deze serie verschilt, is de wijzer met gradient effect, die in kleur verschuift om op de nachtelijke hemel te lijken. De wijzerplaat wordt aangeboden in zwart, blauw en zilver voor elk van de twee bezel types. Alle wijzerplaten hebben een verticaal gradiënt effect dat verschuift van bijna zwarte naar lichtere tinten.

Diamanten uurmarkeringen maken het uiterlijk compleet en alle modellen in de Zenith trotserende Midnight-collectie hebben een waterbestendigheid tot 10 ATM of ongeveer 100 meter.

De Zenith Defy Midnight-collectie kost € 8.300 (£ 7.000) of € 10.900 (£ 8.600) met de diamanten ring. Elk wordt geleverd met drie verschillende kleuren horlogebanden.

Het nieuwe Zenith Defy 21 Land Rover Edition herenhorloge

Ook geïntroduceerd door Zenith eerder deze maand op de LVMH Watch Week is de nieuwe Defy 21 Land Rover Edition. Een robuust en limited edition uurwerk, is het horloge gemaakt om samen te vallen met de lancering van de geheel nieuwe Land Rover Defender.

Dit horloge is beperkt tot 250 exemplaren en heeft een 1/100 seconde chronograaf en een kast van micro gestraald titanium voor stevigheid en lichtheid. Voor het eerst in een Defy 21-modus heeft Zenith de Land Rover Edition voorzien van een lineair vermogensreserve-venster, subtiel weergegeven onder het Zenith-logo.

Zenith horloges: Het nieuwe Zenith Defy 21  Land Rover Edition herenhorloge
Het nieuwe Zenith Defy 21 Land Rover Edition herenhorloge (bron)

Het 44 mm Land Rover-horloge wordt aangedreven door een El Primero 9004 zelfopwindend mechanisch uurwerk met een gangreserve van 50 uur.

De waterbestendigheid is hetzelfde als de Defy Midnight-collectie, op 100 meter. Het horloge wordt geleverd met twee horlogebanden, één gemaakt van grijs rubber en de andere een stoffen band; beide worden geleverd met een dubbele vouwgesp van titanium.

De Zenith Defy 21 Land Rover Edition heeft een prijs van € 13.900 euro (+/- £ 11.000).

Voor meer informatie, zie ook de website van Zenith-Watches.

✔️ Verder lezen? Lees meer over andere Zenith horloges.

Bronnen o.a. Coolhunting (EN), Fratello (EN), Hodinkee (EN), LifeOntheWrist (EN), T3 (EN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *